HENDEK FOLKEM, DÜZCE KÜLTÜR GÜNLERİNDE

Hendek Belediyesi FOLKEM Halk Oyunları Ekibi Düzce’de düzenlenen Kültür Günleri’nde sahne aldı.

HENDEK FOLKEM, DÜZCE KÜLTÜR GÜNLERİNDE


26- 27 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Düzce Kültür Günleri, 26 Eylül Cuma günü 15:30’da Düzce Belediyesi Sergi Salonu’nda Ayla Akyol ve Akyol Sanat Evi Ressamlarının eserlerinin yer aldığı "Mabetlerimiz" adlı serginin açılışıyla start aldı.

Tuluyhan Uğurlu ve Cemil Bakar’a eşlik ettiler

Etkinliğin ikinci günü yine Uluslararası Halk Dansları Gösterileri ve yerel halk dansları gösterilerinde Hendek Belediyesi FOLKEM Halk Oyunları Ekibi’de çeşitli yörelerden oyunlar sergiledi.  Ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu’nun piyano resitali de TRT sanatçısı Cemil Bakar’a Hendek Belediyesi FOLKEM Halk Oyunları Ekibi de eşlik etti. FOLKEM Hocası Murat Güdek, bu tarz etkinliklerde Hendek’i temsil etmekten onur duyduğunu söyledi.

Kültür sanat şehri

Başkan Keleş, Düzce Kültür Günleri’ne katılan sanatçı ve ekiplere teşekkür ederek "Düzce’de yıllardır Çerkezler, Abhazlar, Romanlar ve bir çok farklı etnik kökendeki vatandaşımız uyum içerisinde yaşamaktadır. Biz de bu etnik kökenlerin kültürel değerlerini yaşatmak için çeşitli etkinliklere imza atıyoruz. Düzce’yi kısa zamanda bir kültür sanat şehri haline getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2014, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184