HENDEK JANDARMASI MÜLTECİLERE GEÇİT VERMEDİ

Hendek’te Jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda yurda kaçak yollardan girdikleri tespit edilen 184 mülteci yakalandı.

HENDEK JANDARMASI MÜLTECİLERE GEÇİT VERMEDİ


Edinilen bilgilere göre Hendek Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler istihbarat çalışmaları neticesinde harekete geçerek Hendek Tem Otoyolu Parkshop mevkiinde operasyon düzenledi.

Yapılan operasyon sonucunda bir turizm şirketine ait olan otobüsler içerisinde yapılan kontroller sonrasında, otobüslerde bulunan yolcuların mülteci olduklarını belirleyen Jandarma ekipleri, gerekli işlemlerin yapılması için otobüsler yolcular ile birlikte Hendek Jandarma Komutanlığına getirildi.

Mülteciler Pakistan, Afganistan, İran ve Myanmar uyruklu

Hendek Jandarma Komutanlığına getirilen ve yurda kaçak yollardan giriş yaptıkları belirlenen aralarında Kadınlar, Erkekler ve Çocukların bulunduğu 184 mültecinin Pakistan, Afganistan, İran ve Myanmar uyruklu oldukları bildirildi.

Jandarma şefkati

Jandarma Komutanlığına getirilen 184 mültecinin aç ve yorgun olduğunu gören Jandarma ekipleri mültecilere şefkat göstererek, Jandarma Komutanlığı yemekhanesinde mültecilere yemek ikramında bulundu.

Gerekli işlemlerin yapılmasının ardından yakalanan mültecilerin yabancılar şubesine teslim edileceği bildirildi.

Valilik'ten ilerleyen saatlerde yapılan açıklama şu şekilde: 

 

29 Nisan 2015 tarihinde, Hendek ilçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinden geçen tem otoyolunun Ankara-İstanbul istikametinde, Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle müştereken icra edilen operasyonda;
(103) araç kontrol edilmiş, (659) şahsın kimlik sorgusu yapılmıştır. Yapılan faaliyetin sonucunda; (1) aranan şahıs, (340) paket bandrolsüz sigara taşıdığı tespit edilen (1) şahıs ile (6) otobüs içerisinde yasadışı yollardan yurda giren çoğunluğu Afganistan uyruklu (184) şahıs yakalanmıştır. İcra edilen operasyonda aralarında (6) otobüs şoförününde bulunduğu toplam (192) şüpheli hakkında adli işlem başlatılmıştır.



Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2015, 08:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184