Hendek Kart İle 1177 Aileye Ulaşıldı

Hendek Belediyesi Hendek Kart ile Ramazan Ayında 1177 Ailenin derdine deva oldu.

Hendek Kart İle 1177 Aileye Ulaşıldı


Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu sosyal yardımlar için Hendek Kart uygulamasını hayata geçirdiklerini belirterek, bu kartla vatandaşlarımız artık kumanya ile kendilerine verileni değil, ihtiyacına göre tercih ettiklerini alma imkânına kavuştu dedi. Başkan Babaoğlu, bu yardımların Hendek Belediyesi bütçesinden değil hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile yapıldığını söyleyerek hayırseverlere teşekkür etti.

1177 Aileye ulaşıldı

Her yıl Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi veren Hendek Belediyesi bu yıl farklı bir uygulamaya imza attı.  Hendek Belediyesi tarafından 1177 aileye Hendek Kart yardımında bulunuldu.  Vatandaşlar Ramazan ihtiyaçlarını Hendek Kart ile anlaşmalı marketlerden banka kartı ile alışveriş yapar gibi ihtiyaçlarını giderdiler. Verileni değil evinin ihtiyacına göre tercih ettiği; Gıda, Temizlik Ürünü, Giyim, Kırtasiye gibi tüm temel ihtiyaçlarını almasına imkân sağlayan Hendek Kart’a 1456 vatandaş başvuru yaptı. Sosyal Yardımlaşma ile birlikte yapılan araştırmalarda şartları uyan 1177 aileye alışveriş kartı verildi.

Verileni değil ihtiyacını alacak

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Sosyal Yardım Kartının şehir ekonomisine de katkı sağladığını dile getirerek, bu kart ile vatandaşlarımız artık kumanya ile kendilerine verileni değil, ihtiyacına göre tercih ettiklerini alma imkânına kavuştu. Böylece sosyal yardımlar konusunda en temel ilkemiz olan 'sağ elin verdiğini sol elin görmemesi' düsturu için de örnek bir çalışmayı hayata geçirmiş olduk. Şunun altını çizmekte yarar var, Hendek Kart yeni bir uygulama değildir. Daha önce Hendek Belediyesi tarafından yapılan yardım çalışmalarına yeni bir boyut kazandırılmasıdır. Bu kart ile Hendek sınırları içerisinde ikamet etmekte olup sosyo-ekonomik yönden ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlarımız, sadece kuru gıda olarak değil et, süt, kahvaltılık gibi beslenmenin temelini oluşturan besinleri de alabilecekler. Hayırlı olsun dedi.


Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2019, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184