HENDEK KAYMAKAMLIĞI MUHTARLARLA TOPLANTI YAPTI

Hendek Kaymakamlığı Muhtarlarla Hendek Müftülük binasında genel değerlendirme toplantısı yaparak çözüm noktalarını hususunda istişarelerde bulundu.

HENDEK KAYMAKAMLIĞI MUHTARLARLA TOPLANTI YAPTI


Toplantıya Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Belediye Başkan Vekili Ahmet Kavakçı, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Hendek Garnizon komutanı Deniz Kün, Hendek Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Kula, Kamu Kurum Müdürleri, Daire Amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve Hendek Muhtarları  geniş katılım gösterdi.

Toplantıya Başkanlık eden Hendek Kaymakamı Orhan Burhan Toplantının verimli geçmesi dileği ile başladığı konuşmasında ‘’ en önemli konulardan biri fındık sezonun başlamasına yaklaşmış olmamızdır, bununla ilgili bir takım sıkıntıların olabileceğini daha önceki toplantılarımızda da dile getirdik, ben şimdiden başlayacak olan fındık sezonunun ilçemize, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum, bunla ilgili sıkıntılar çıkabileceğini tahmin ediyoruz ve ilçe tarım müdürlüğümüzde toplantı düzenleyeceğiz ve sonuçlarını da en kısa sürede internet sitemizden yayınlayacağız.


Daha sonra söz alan Hendek Belediye Başkan vekili Ahmet Kavakçı selamlamada bulunarak yaptığı konuşmasında ‘’ Belediye Başkan vekili olarak sizlerin sorunlarını not alarak ilgili kişiler iletmek için buradayım, toplantımızın tekrardan hayırlı olmasını temenni ediyorum’’ dedi.

Daha sonra söz alan Hendek Tüm muhtarlar derneği başkanı  Emin Kula selamlamada bulunarak başladığı konuşmasında‘’ Muhtar arkadaşlarımız fındık sezonu ile ilgili, yaklaşan kurban bayramı ile ilgili sıkıntılarını bizlerde biliyoruz, Hendeğimiz aşa yukarı tamamında fındıkçılık yapılan bir bölge, dolayasıyla özellikle bu dönemde veriminde iyi olduğunu biliyoruz, hayırlı bir dönem olacağını düşünüyoruz.

Ancak gelen işçilerle ilgili sıkıntılarımız tabi ki oluyor, muhtarlarımız bunun bilincinde, kimlik bilgilerini gerekli yerlere bildiriyorlar, bu konuda bir sıkıntı çıkmayacağını düşünüyoruz, toplantının tekrar hayırlı olmasını temenni ediyorum’’ dedi.


Toplantıya başkanlık eden Hendek Kaymakamı Orhan Burhan yaptığı açıklamalarda’’ Biliyorsunuz Fındık işçileri Türkiye’nin pek çok bölgesinden özellikle doğu bölgelerimiz den çalışmak ve fındık toplamak için ilçemize ciddi bir  iş gücü alıyoruz, bizim tespitlerimize göre de şuan bu aileler ilçemize gelmeye yerleşmeye başladılar, polis bölgesinde ilçe emniyet müdürlüğümüz, jandarma bölgesinde de ilçe jandarma komutanlığımız tarafından bu gelen aileler muhakkak bize bildirilmesi gerekiyor. Bizim bu ailelerin kimlik tespitlerinin yapılması gerekiyor. Bunların kim olduğu noktasında aranan şahıslardan varmı, sonuçta burada yaşayan insanların güvenliği açısından gerekli’’ açıklamalarında bulundu.

İsmail Baş: Emniyet güçlerine yardımcı olarak hırsızlığa pirim verilmemeli

Muhtarların genel sorunları başlıca yol, su ve güvenlik zafiyetlerin ortaya konması şeklinde gerçekleşti, Hendek İlçe Emniyet  Müdürü İsmail Baş güvenlik ile alakalı  ilçemizde MOBESA kurulumu kısa süre içinde 3 ay gibi bir zamanda yapılacak açıklaması ile  bir konuya da  dikkat çekerek, suç üstü yakalanan şüpheli fındık hırsızlarına şikâyetçi olan tarla sahibi çıkmadığı için yakaladığımız fındıkları da hırsızlara vererek serbest bırakmak zorunda kalıyoruz’’ şeklinde açıklamada bulunarak vatandaşların Emniyet güçlerine yardımcı olarak hırsızlığa pirim verilmemeli konusuna dikkat çekti..


Aynı Şekilde söz alan Jandarma Komutanı Yüzbaşı Deniz Kün de bu konulara dikkat çekerek vatandaşların, Muhtarların kolluk güçlerine yardımcı olması açıklamalarında bulundu.

Diğer bir husus Fındık üreticileri ile ilgiliydi. Geçen yıl  Hendek Orman İşletmesi tarafından uygulamaya konulan tapusuz orman arazileri üzerinde bulunan orman ürünleri  fındıkların toplanması ve orman işletme müdürlüğüne verilen beyanlarla ilgili sorunların masaya yatırılmasıydı. bu konuda vatandaşların muhtarlara verdikleri paranın makbuzunu istemesi ile ilgili sorunların genel bir sıkıntı olduğu noktasında şikayetler iletildi. Orman işletmesinin bir bölgeye mevzuattan dolayı tek makbuz vermesi  uzun tartışmalara sebep oldu.

Diğer hususlar olan SEDAŞ, ve SASKİ ilgili sorunlar toplantıda hazır bulunan temsilcilere iletildi, çözüm hususunda gereğinin yapılması gündemin diğer konularıydı.

Hendek Kaymakamlığınca düzenlenen oturum, yapılan görüşmelerin bir dahaki toplantıda devam etmesi dilekleri ile sona erdi.


Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2017, 16:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184