HENDEK KENT KONSEYİ TOPLANDI

Hendek Kent Konseyi Ali inci Başkanlığında, Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda toplandı.

HENDEK KENT KONSEYİ TOPLANDI


Toplantıya Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Baylan ile birlikte siyasi parti temsilcileri, STK başkanları, daire müdürleri ve kent konseyi üyesi muhtarlar katıldılar.

Kent Konseyi yapılan taleplerin takibini yapacak

Kent Konseyi toplantısına başkanlık eden Ali inci, Kent Konseyinde kentin her kesiminden üyelerin yer aldığını belirterek, Kent konseyinin en önemli konusu toplumun, halkın ne gibi eksiklikleri varsa veya kentin gidişatı ile ilgili ne yapılması gerekiyorsa burada muhataplarına yazılı olarak iletmektir. Yapılan taleplerin de takibini yapacağız. Kent Konseyi olarak el birliği ile ilgili yapmamız gereken işler vardır. Tarım olsun Turizm olsun bununla ilgili çalışmalar yapacağız. Sizlerden gelen önerileri hep birlikte değerlendireceğiz dedi.

Kooperatiflerden destek

Konseyde bir üyenin hastane servisi ile ilgili sorduğu soruya İnci, Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ile görüştüğünü hastane servisi ile ilgili, Hendek Belediyesi’nin bu konuda kooperatiflerden destek alarak şimdilik sorunu çözdüğünü söyledi. Vatandaşların mağduriyet yaşamayacağını belirtti.
Tarihi eserler ilgili kurumun bilgisine sunulacak

Başka bir üyenin de tarihi eserler ile ilgili sorusuna İnci, Bu konu ile ilgili, ilgili kurumun bilgisine sunulacağını belirterek, tarihi ev diye tespiti yapılan bazı evlerin tarihi evler ile alakası olmadığını söyledi.

Tarla yolları ile ilgili gelen talep de ilgili birime iletilmek üzere kayıt altına alındı.

Doğal ortama bırakılıyor

Son olarak da sokak köpekleri ile ilgili şikayetleri dile getiren konsey üyelerine cevap veren İnci, Hiçbir varlık gelişigüzel yaratılmadı, yaratılan her canlının insanlara faydaları vardır. Alıp tedavisi ve bakımları yapılan hayvanlar geriye bırakılıyor. Hayvan barınağındaki hayvanların sağlık kontrolleri ve aşıları yapılıp, küpelerinin takılmasının ardından doğal ortamlarına bırakılıyor dedi.
Kent Konseyinde, devletin sağladığı destek kredileri ile ilgili bilgi verildi. Bilgileri vermek üzere Sakarya Üniversitesi Teknoloji ve Araştırma Bölümü Görevlisi Mehmet Can Soyhan Konuşmacı olarak katıldı. Soyhan, slayt eşliğinde, girişimcilere sağlanan destek kredileri ile ilgili bilgiler verdi.

Bilgilendirmenin ardından, Esnaf Kefalet Kooperatifi ve Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yaşar Demirel de esnaf kredileri ilgili bilgilendirme yaptı.

Toplantıda söz alan ve öneriler ortaya koyan konsey üyelerinin dile getirdikleri öneriler ve projeler kayıt altına alındı. Kent Konseyinin bir sonraki toplantısının üç ay sonra toplanması kararının oy birliği ile alınmasının ardından Kent Konseyi toplantısı sona erdi.


Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2016, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184