HENDEK MARMARA’NIN BÖLGE KADIN CEZAEVİ OLACAK

Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Hendek’teki Cezaevi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

HENDEK MARMARA’NIN BÖLGE KADIN CEZAEVİ OLACAK


Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Sakarya Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği (RATED) tarafından organize edilen ve 4’üncüsü düzenlenen Hizmet İçi İletişim Programlarında Hendek’te yapılan Kadın Cezaevi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.
Hendek Marmara Bölgesi’nin, bölge kadın açık cezaevi olacak

Hendek’te yapımına başlanan ve yaklaşık 1500 kapasiteye sahip olacak olan Kadın Açık cezaevi için bayan 50 infaz koruma memuru alımı için sınavların yapıldığını dile getiren Dursun, Hendek ile ilgili çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bakanlığımızın ve üst düzeyimizin iradesi o yönde.

Kız yurduna biz Kadın Açık cezaevi yapıyoruz. Yaklaşık 1500 kapasiteye sahip olacak. Marmara Bölgesi’nin, bölge kadın açık cezaevi olacak. Buda ayrıca Sakarya’ya bir katma değer getirecek diye konuştu.

Hendek’e katama değer sağlayacaktır

Bu konuya tabiki Hendek ve Hendek’teki arkadaşlar biraz karşı çıktı ama şöyle düşünmek lazım, bu cezaevine ziyaretçiler gelecek. Sonuçta bu ziyaretçiler geldikçe dolmuşu, taksisi, otobüsü, oteli, evi, marketi, lokantası gibi bakın ne kadar çok kişi ekmek yiyecek düşünün.

Aynı konuları Hendek’te ki arkadaşlarımıza da söyledim, bu size katma değer getirecek, burada en az 200 kişi çalışacak. Bu 200 kişi maaşlı insan demektir. Bunlar sizlerin evlerinizi kiralayacak, orada barınacak, orada harcayacak ve bir ekonomi oluşacak ve katma değer sağlayacaktır.

Hendek ile ilgili çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini dile getiren Dursun, zannediyorum ki bir veya bir buçuk ay içerisinde oraya 600 kişi taşınacak ve Açık Kadın Cezaevi olarak hizmet vermeye başlayacak diye konuştu.


Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2018, 22:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184