Hendek Meclisi 9 Maddeyi Karara Bağladı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan Hendek Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısında; 9 gündem maddesi Cumhur İttifakının tam desteği ve gücü ile karara bağlandı.

Hendek Meclisi 9 Maddeyi Karara Bağladı


Tedbirler Kapsamında

Hendek Belediyesi olağan meclis toplantısı,  koronavirüs (KOVİD-19) tedbirleri kapsamında gerekli önlemler alınarak Atatürk Parkı içi Hendek Belediyesi Nikah ve Toplantı salonunda gerçekleştirildi. Meclis salonunda sosyal mesafe uygulaması yapılırken, salon meclis öncesinde dezenfekte edildi. Salondaki hijyen noktasından geçen meclis üyelerinin yanı sıra katılımcılara maske ve eldiven dağıtılarak, ateş ölçümleri yapıldı. Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu başkanlığında gerçekleştirilen olağan meclis toplantısında 9 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

 

Özel Günleri Unutmadı

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, gündem maddelerine geçmeden Temmuz ayı özel gündemlerine değildi. Başkan Babaoğlu, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Kurban Bayramı ve 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlarken, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi Ve Milli Birlik Günü nedeniyle şehitlerimizi andı. Gündem maddelerine geçilmesinin ardından kısa bir konuşma yapan AK Parti Grup Başkanvekili Hamit İsmailoğlu Hendek Belediyesi bütçesi ve sosyal yardımlar hakkında bir takım sorular yöneltti.

 

Babaoğlu: Belge Sunarız

Hendek Belediyesinin personel giderleri ve sosyal yardım giderleri hakkında sorulan soruları cevaplayan Başkan Babaoğlu “Göreve gelmeden önce bazı personellere yapılan ve diğer personellere karşı haksızlığa yol açan adaletsiz zam dolayısıyla giderlerde artış görülmüştür. Fakat bu sorun göreve geldiğimizden kısa bir süre sonra çözülmüştür ve personellerimiz arasında gelir dengesi oluşturulmuştur” dedi.

 

Soruları Cevapladı

Sosyal yardım ve bütçe hakkında konuşma yapan Başkan Babaoğlu, “Ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu salgın sürecinde ve ayrıca ekonomik zorluklar yaşadığımız bu dönemde her zaman olduğu gibi vatandaşlarımızın yanındayız ve hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz” dedi. Hendek Belediyesi’nin gelirlerinin azalmasına rağmen giderlerde yapılan tasarruf sonrası iyi bir ekonomik ivme yakalandığını belirten Başkan Babaoğlu şeffaf yönetim ilkesiyle kafalarda soru işareti yaratacak her şeyin belgelerle açıklanabileceğini söyledi.

 

Güçlü Meclis

Cumhur İttifakı ruhunu her meclis toplantısında olduğu gibi bu toplantıda da ortaya koyan Hendek Belediye Meclisi gündemdeki bütün maddeleri oy birliği ile kabul etti. Meclis Gündeminin 1 ve 2. Maddeleri oy birliği ile ilgili komisyonlardan geldiği gibi kabul edilirken 3, 4, 5, 6, 7. maddeler oy birliği ile kabul edildi.  Gündemin 8.Maddesi olan Büyükdere Mahallesi 1391 ada 18 ve 43 parseller ile ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliği talebinin görüşülmesi oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna, 9 madde olan 10 adet aracın 2886 Sayılı Devlet İhale Kanuna göre satışlarının yapılmasının görüşülmesi ise oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.  

 

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2020, 19:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 4 yıl Önce

merak ediyoruz. göreve gelince maaşlarda denge oluşmuş güzel. göreve gelindikten sonra kaç kişi işe alındı. personel giderleri ne durumda. belediye ve türkaya kaç kişi işe alındı. vatandaş olarak merak ediyoruz.

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184