HENDEK MÜFTÜLÜĞÜ TARAFINDAN KUTLU DOĞUM HAFTASI PROGRAMI

Hendek Belediyesi ve Hendek İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası programı düzenlendi.

HENDEK MÜFTÜLÜĞÜ TARAFINDAN KUTLU DOĞUM HAFTASI PROGRAMI



Hendek Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programa Kaymakam Mustafa Ayhan, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Başkan Yardımcısı Sinan Baylan, İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin, AK Parti Sakarya Milletekili Adayı Ali İnci, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı, programa yoğun katılım oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu program, İstanbul Fatih Camii Müezzini Recep Yasan’ın  Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Birlikte yaşamanın en temel ilkelerinden biri affetmektir

Programın açılış konuşmasını Hendek İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin yaptı. Şahin, konuşmasında bu yılki Kutlu Doğum Haftasının konusunun, Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Hakkı olduğunu belirterek Ülkemizin her köşesinden ilçemize gelerek yerleşen siz değerli kardeşlerim, büyük bir olgunluk, hoşgörü, birbirine saygı, milli ve manevi değerlerimize bağlılık şuuru ile birlikte yaşama ahlakının en güzel örneklerini sergileyerek huzur içinde yaşamaktasınız.

Birlikte yaşama ahlakının başlayacağı yer, her birimizin kendi nefsidir. Birlikte yaşamanın en temel ilkelerinden biri affetmektir. Hz. Peygamberimizin talim buyurduğu affetme bilinciyle, gelin hep birlikte ve gücümüzün yettiğince kötülükleri bertaraf edebilmek, her türlü ayrımcılığın önüne geçebilmek ve beraberce huzur içerisinde yaşayabilmek için saygı, hoşgörü, merhamet ve adalet başta olmak üzere tüm ahlaki erdemleri hayatımıza hakim kılalım Diyerek, Kutlu Doğum Haftasını kutladı.


114 başarılı öğrenci, 114 altın

Hendek Müftülüğü’nce  Kuran Kursu öğrencileri arasında düzenlenen ve “Hz. Peygamberimizin hayatı” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren 114 öğrencinin, düzenlenecek olan bir programda altın ile ödüllendirileceği bildirildi.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi izlendi. Dünya Müslümanlarının yaşadığı acıların, ızdırapların gösterildiği sinevizyon gösterisinde duygusal anlar yaşandı.

Ailede huzursuzluk olursa bu topluma yansır

Sinevizyon gösterimi sonrasında, programa konuşmacı olarak katılan Bayburt İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu söz aldı. Hacımüftüoğlu “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Hakkı” konulu konferansta “Önce insan kendi kimliğini tanıması lazım, ben kimim, neyim, nereden geldim, niçin geldim, diye kendine sorması lazımdır.

Allah insanlık şerefi ile bizleri müşerref kıldı, insanız hepimiz. Bir insan nefsine yenilirse, insani kimliğimiz ortadan kaybolur. O zaman zulüm ve saygısızlık başlar. Hepimiz farklı farklı insanlarla bir arada yaşama mecburiyetinde olan insanız. Allah, önce aile kurmayı emrediyor. İslam’a göre birlikte yaşamayı sergilemesi gereken öncelikle ailelerdir. Ailede huzursuzluk olursa bu topluma yansır. Çünkü toplum bu ailelerden tecelli eder. Aile içinde aile huzuruna ve hukukuna riayet edilmesi gerekir.

Bizler annelere çok önem veriyoruz. ‘Beşiği sallayan el, cihana hakim olur’ diye bir söz vardır.  Çocuğunuzu çekirdekten yetiştireceksiniz. İnsanlık birbirine muhtaçtır. Birarada yaşamanın hak ve sorumlulukları vardır Diyerek, programa katılanların Kutlu Doğum Haftasını kutladı.

Programın sonunda, Peygamber Efendimizin doğumunun 1444. üncü yıldönümü nedeniyle, okunan 1444 Hatmi-i Şerif, Sakarya İl Müftü Yardımcısı Ahmet İkbal Camcı’nın okuduğu dua ile bağışlandı.



Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2015, 16:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184