Hendek Normalleşmeye Başladı

Hendek’te koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler yerini normalleşme adımlarına bıraktı.

Hendek Normalleşmeye Başladı


Hendek’te koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler sonrası normalleşme süreci bu sabah saatleri itibarıyla başladı.
28 Mart itibariyle kapatılan restoran, kafe, pastane ve çay bahçesi gibi işletmeler yeni normal hayata tedbirlere uyarak geçiş yaparak maske, sosyal mesafe ve temizlik şartına riayet şartıyla açıldı.
Dezenfekte çalışmaları

Kafeler açılış öncesi Hendek Belediyesi ekipleri tarafından dezenfekte edilirken işletme sahipleri Hendek Belediyesine yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.
Yoğunluk

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kademeli ve kontrolü normalleşme süresince ikinci dönem bu sabah itibariyle başlarken, kontrollü sosyal hayata geçiş kapsamında şehirlerarası seyahat sınırlaması kalkmasıyla İlçenin Cadde ve Şehir Merkezinde yaşanan yoğunluklar dikkat çekti.
Normalleşmede ilk adım

Türkiye’de ilk koronavirüs vakası 10 Mart’ta görülmüş, 19 Mart’ta Alışveriş Merkezleri (AVM) geçici olarak kapatılmıştı. Normalleşme adımlarının en büyüğü 11 Mayıs’ta atılmış AVM’ler, berberler ve kuaförler başta olmak üzere pek çok işletme tekrar faaliyete geçmişti.
21 Mart’tan beri sadece paket servis hizmeti veren restoran ve kafeler bugün itibariyle 3. aşama ile önlemler kapsamında tekrardan açıldı. Restoran ve kafelerde masa sayısı azalarak masalar arasında 1,5 metre mesafe olacak şekilde yeni düzene uyarak saat 22.00 ‘ye kadar faaliyet gösterecek.


Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2020, 17:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184