Hendek Şehit Ali Gaffar Okkan’ı Anıyor

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, şehadetinin 19. yılında Hendek’te bir dizi programlarla anılacak.

Hendek Şehit Ali Gaffar Okkan’ı Anıyor


Diyarbakır Emniyet Müdürü iken 24 Ocak 2001 yılında 5 silah arkadaşıyla birlikte şehit edilen A.Gaffar Okkan, şehadetinin 19.yılında anma töreni ve bir dizi programlarla anılacak.

Hendek Kaymakamlığı ve Hendek Belediyesi tarafından organize edilen programlar kapsamında A.Gaffar Okkan anısına 18 Ocak Cumartesi günü Karate Turnuvası düzenlenecek. Hendek Yeni Spor salonunda düzenlenecek olan turnuva Cumartesi günü 09.00-19:00 saatleri arasında yapılacak. Ayrıca Diyarbakır’dan gelecek sporcular ve heyet Okkan’ın mezarına Diyarbakır’dan getirecekleri topraklardan serpecek.

 

Arama Kurtarma Ekipleri

Anlamlı Karate Turnuvasının ardından 23 Ocak Perşembe günü Sakarya Arama Kurtarma Ekibi (SAKE), Hendek Arama Kurtarma Ekibi (HAKUT) ve TRAC Sakarya Şube temsilcileri Dikmen Zirvesine sporcularla birlikte yürüyüş yapacak ve dev kortej bayrağı açılacak. Yürüyüş sonunda ise Hendek’in en yüksek zirvesinde Şehit Ali Gaffar Okkan posteri, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk posteri ve Şanlı Türk Bayrağımız açılacak.


24 Ocak Cuma Günü

24 Ocak Cuma günü ise saat 10:30’da Şehit A.Gaffar Okkan mezarı başında dualarla anılacak. Ardından saat 12:00’da Tepecik A.Gaffar Okkan camiinde Mevlid-i Şerif okutulacak ve saat 14:30’da Hendek Belediye Nikah ve Toplantı salonunda(Atatürk Parkı içi) A. Gaffar Okkan resim sergisi açılacak. Yine aynı gün saat 16:00’da ise Hendek Yeni Spor Salonunda Veteranlar Hentbol Turnuvası düzenlenecek.

Duygularını Paylaşıyorlar

Anma etkinlikleri kapsamında Hendek Belediyesi tarafından, belediye hizmet binası önünde kurulan kürsüde Hendek halkı duygularını paylaşıyor. Okkan’ı anlatan Hendekliler zaman zaman duygusal anlar yaşarken, yapılan çekimlerin 24 Ocak günü belediyeye ait sosyal medya hesaplarından yayınlanacağı ve kamuoyu ile paylaşılacağı açıklandı.

Rahmetle Anıyoruz

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, A.Gaffar Okkan, silah arkadaşları ve tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle andığını söyledi. Başkan Babaoğlu, anma programlarına herkesi davet etti.

Anma Programları

18 Ocak Cumartesi

Karate Turnuvası, Saat 09:00-19:00 (Hendek Yeni Spor Salonu)
Tüm halkımız davetlidir.

23 Ocak Perşembe
Arama Kurtarma Ekiplerinin tırmanışı, Saat 11:00 (Dikmen Mahallesi)

24 Ocak Cuma
Mezarlıkta tören, Saat 10:30
Mevlid-i Şerif, Saat 12:00 (Tepecik Ali Gaffar Okkan Camii)
Fotoğraf sergisi, Saat 14:30 (Atatürk Parkı içi nikah ve toplantı salonu)

Veteranlar Hentbol turnuvası, Saat 16:00 (Hendek Yeni Spor Salonu)
Tüm halkımız davetlidir.


Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2020, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184