Hendek’e Sihirli Dokunuşlar

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’nün talimatları ile Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından çalışması yapılan belediye binası girişinde, ilan panosu olarak kullanılan alanda,ilçemizin fiziki haritası seramik duvar panosu uygulaması ile kaplandı.

Hendek’e Sihirli Dokunuşlar


Harita üzerinde Hendek ile özdeşleşmiş marka değerlerimiz; Uludere, Başpınar (Beşpınar), Bayraktepe, Hendek uçağı, Selman Dede güreşleri, Saat kulesi, Rasimpaşa Camii, tarihi Şehit Mahmutbey ve arkadaşları anıtı, tarihi Hendek evleri, Osmanlı çadırı, Organize sanayi, Eğitim fakültesi, su fabrikaları, yaylalar ve göller, fındık, hurma, mısır, kabak, kavun ve büyükbaş hayvancılık figür olarak bölgelerine uygun olarakdizayn edildi.

Seramik duvar panosu hem doğal hem de sağlam bir malzeme olma özelliğine sahip. Yapımı; toprak malzemenin hamur halinde hazırlanması, levha tekniğinde açılıp değişik dokularla şekillenmesi, kurutulması ve levhaların pişirilmesi sonrasında sırlanması şeklindedir.

Belediyemiz sanatsal çalışması hem misafirler hem de halkımız tarafından yapımına başlandığı tarihten itibaren büyük ilgi gördü.

Detay ve ince rötuş çalışmaları devam etmekte olup, aydınlatma sistemi ile desteklenecektir.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2018, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184