HENDEK’E TORBA YASA SÜRPRİZİ

Herkesin merakla beklediği Torba Yasa TBMM’de onaylandı.

HENDEK’E TORBA YASA SÜRPRİZİ


Taşınmazların üzerinde veya altında teleferik ve benzeri ulaşım hatları ile her türlü köprü, metro ve benzeri raylı taşıma sistemlerinin kamulaştırma olmaksızın yapılmasına izin veren düzenleme komisyonda tartışmalar sonrası kabul edildi.

Bu madde Büyükşehir Belediyesi, Serdivan Belediyesi ve özellikle Hendek Beldiyesi'ni ve İlçemizi ilgilendiriyor. Bilindiği üzere Büyükşehir Belediyesi ulaşım sorununa çözüm olarak Monoray başta olmak üzere alternatif raylı sistemler üzerine çalışma yapıyor. Bu hususta oldukça adım atan Büyükşehir Belediyesi’nin bu düzenleme ile önü açıldı.

Yine Serdivan Belediyesi de Kırantepe’den başlayan önemli bir teleferik projesi ile ilgili geçtiğimiz dönemden bu yana çalışma yapıyor. Teleferik ile ilgili Serdivan Belediyesini düşündüren ise kamulaştırma bedelleriydi.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci de ilçemize Bayraktepe civarında bir teleferik kazandırmak için projelendirmelere başlamıştı.

Kamulaştırma bedelinin ortadan kalkmasıyla birlikte Belediyemizin teleferik projesini Sakarya’da ilk yapan Belediye olarak harekete geçmesi bekleniyor.


Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2014, 10:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
Alı kelesoglu
Alı kelesoglu - 10 yıl Önce

Gurur duyarım

hakan candan
hakan candan - 10 yıl Önce

ayaklar yerimden gecerse sıkıntı duyarim

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184