HENDEK'Lİ ALKAŞ TRT'DEN EMEKLİ OLDU

Özellikle tek kanal döneminden hatırladığımız TRT’nin efsane spikerlerinden Hendek'li Mehmet Alkaş Cumartesi akşamı TRT’de son kez Ana haber sunarak emekliye ayrıldı.

HENDEK'Lİ ALKAŞ TRT'DEN EMEKLİ OLDU


Hendek'li ünlü spiker Mehmet Alkaş yaptığı açıklamada, 43 yıllık memuriyet hayatımın uzun süresini TRT’de muhabirlik ve haber spikerliği görevlerinde bulunarak geçirdim.

Türkiye Radyo Televizyon yayın ve Denetleme Koordinasyon kurulu Başkanı olarak 5 Eylül cumartesi akşamı saat 19:00 da TRT Ana Haber sunarak 43 yıllık hizmetimizi noktalamış olduk. Şuan Sakarya Maltepe’deki evin tadilatıyla uğraşıyorum. Sakarya’da emekliliğimi geçireceğim. Ekranlardan kopmayı düşünmüyorum. Bir kaç televizyon yayıncılık teklifi var. Görsel medyada program yapabilirim.

Meslekte diğer idari kadrolarda geçirdiğim günler oldu. Bugün de yine yıllarımın geçtiği TRT’den emekli oluyorum. Bugüne kadar; dostluğun, arkadaşlığın, birlik, beraberliğin öne çıktığı TRT’de, görevim esnasında destek olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kendilerine başarılar diliyorum dedi.
TRT  Canlı Yayındaki  Veda Mesajı;

Mehmet Alkaş Trt Ana Haber’de Ben TRT mikrofonlarıyla 43 yıl önce Erzurum Radyosunda tanıştım. 43 yıl önce, yine bir sonbahar akşamında merhaba demiştim sizlere. Sesimin titrememesine çalışarak çıktığım, kalbimin küt küt attığı ilk canlı yayınım. Yıllar o kadar hızlı geçti ki, program sunumları, bültenler, ana haber bülteni spikerliği, Anadolu’nun hemen her noktasından yaptığımız haber ve canlı yayınlar, yurt dışı görevleri. Koşuşturmalar, haber yetiştirmenin heyecanı, yorgunluğu, yoğunluğu. Elimizdeki işi hakkıyla yapmanın tadını bile çıkaramadan hemen ardından koşturduğumuz diğer işler. Son 8 yıldır Yayın Denetleme ve Koordinasyon Kurulu başkanı olmama rağmen yine bir haberci yine bir spiker olarak veda etmek istedim, yıllarca emek verdiğim ama bana da emek veren, besleyen, büyüten, bilgi, görgü, kültür anlamında herkese olduğu gibi bana da çok şey katan kurumuma. İnsanlar için galiba en değerlisi iyi şeyler bırakarak, gözü arkada kalmadan, saygı ve sevgiyle dolu olarak uğurlanabilmek, yıllarca emek verdiği kurumundan.

43 yıl sonra yine bir sonbahar akşamı sizlere veda ederken, ana haber bültenini sunduğum o zamanlardaki gibi veda etmek istiyorum sizlere, şen ve esen kalın  diye konuştu.

Mehmet Alkaş Kimdir?

1950 yılında Sakarya’nın Hendek ilçesi Karatoprak Köyü’nde doğdu. Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi-Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olan Alkaş, 1973 yılında TRT Erzurum Radyosunda spikerlik, 1980 yılında TRT Çukurova Radyosunda spikerlik ve ”Gecenin İçinden ve Öğle Üzeri” programının hazırlanıp canlı  yayın sunuşu, 1985 yılında TRT haber spikerliği ve “Parlementoda Bu Hafta”  programının hazırlanıp sunuşu, 1999-2005 tarihleri arasında  Çevre ve Orman Bakanlığı, Halkla İlişkiler Müşavirliği, 2005 yılında Haber Dairesi Başkanlığı ve Genel Müdür Müşavirliği görevlerinde bulundu.

2007 yılında Yayın Denetleme ve Koordinasyon Kurlu Başkanlığına atanan Alkaş, 5 Eylül cumartesi akşamı ana haberde TRT’ye veda ederek emekliye ayrıldı.

www.medyatime.com

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2015, 17:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
İrfan Çayboylu
İrfan Çayboylu - 9 yıl Önce

emekliliğiniz hayırlı olsun mehmet abi.sevdiklerinizle sağlıklı bir yaşam diliyorum.

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184