Hendekli Balaban’ın Hayatı Değişti

Türkiye'nin en ağır kadını olarak bilinen Hendekli 38 yaşındaki İpek Balaban'ın hayatı bir ameliyatla değişti.



38 yaşındaki 3 çocuk sahibi İpek Balaban kilolarıyla ilgili yapılan haberler sayesinde bütün Türkiye tarafından tanınmıştı.

Yaklaşık 10 yıl önce "dengesiz beslenme" yüzünden obezite hastalığına yakalanan Balaban, yıllar içinde 320 kiloya ulaştı. Hareketi tamamen kısıtlanan lavabo, banyo hatta yemek yeme ihtiyacını dahi karşılayamayan kadına, 7 ay önce İstanbul'daki Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi doktorları sahip çıktı.

Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Alper Öztürk, Balaban'ı zayıflama tedavisine aldı. Burada mide küçültme operasyonu geçiren kadının bir anda hayatı değişti.

7 ayda 70 kilo vererek 320 kilodan 250 kiloya düştü

Ameliyat öncesi ölü haldeyken doktorların kendisini hayata çevirdiğini belirten İpek Balaban, Kilo kaybım artık fazla. Kendimi toparladım. Eski halimden bin kat çok iyiyim. Ben ölü halindeydim eskiden, yaşantım yoktu, hiç bir şeyim yoktu, ne yediğimden, ne içtiğimden bir şey anlıyordum, şimdi Allah razı olsun doktorlarımdan, herkesten yardım edenlerden.

Sağlığıma kavuştum, bir bebek nasıl dünyaya yeni doğar ben de öyle dünyaya yeni gelmiş kadar oldum. Allah'a şükürler olsun sağlığım yerinde olacak gezeceğim o günleri göreceğim. 320 kiloydum, 70 kilo verdim ama hala veriyorum. Benim durumumda olanlar yediklerine dikkat etsinler diye konuştu.

Buradan sesleniyorum yağlı yemeyin, dikkatli beslenin

Balaban, tüm vatandaşlara dikkatli beslenmeleri yönünde uyarıda bulunarak, hep yağlı yiyordum. Yağlı yemesinler, sebze yesinler, tavukta yeseler bile yağlı yemesinler. Ben onları hep yağlı yedim. Ameliyat olduğumdan beri ekmeği ağzıma sokmadım, istemem de. Ben çorba yiyorum, yoğurt yiyorum, yumurta yiyorum, onlar da öyle yesinler. Bir tane yumurta bile beni akşama kadar tok tutuyor. Yürüyüş yapsınlar ben yedim yedim oturdum, yattım. Şimdi ayaklarımda kireç falan var yürüyemiyorum, onlar da aynılarını yapsınlar, yemesinler, oturmasınlar, benim gibi olsunlar onlar da.

İlk ameliyat olduğumda hareket edemiyordum, oynayamıyor ve kıpırdayamıyordum, Allah'a şükür olsun şimdi hareket ediyordum. Yine şimdi yapabiliyorum bunları. Çok rahatım şu anda eski halimden çok rahatım. İleriki zamanlarda daha başka olacağım, düzeleceğim diye konuştu.

Genç kadın, tedavi sürecinin sonunda 70 kiloya kadar düşmeyi hedefliyor.


Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2018, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184