Hendekli Emlakçılar Buluştu

Hendekli Emlakçılar Sakarya Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Esnaf Odasının düzenlediği kahvaltı programında bir araya geldi.

Hendekli Emlakçılar Buluştu


Sakarya Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Esnaf Odasının Hendekli üyeleri Hendek’te düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi.
Kahvaltı programına Sakarya Emlak Odası Başkanı Erol Maden, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Hendekli Oda Üyesi Emlakçılar katıldı.
Emlakçılık Yasası

Sakarya Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Erol Maden, kahvaltı programında yaptığı açıklamada Emlakçılık Mesleğinin artık yönetmelik ile düzenlendiğini dile getirerek Emlakçılık Mesleğini yapmak isteyenlerin bazı şartları taşıması gerektiğini söyleyerek Emlakçılık Yasası ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.
Herkes Emlakçılık yapamayacak

Emlak Komisyoncuları mesleki yeterlilik koşulları hakkında açıklamalarda bulunan Sakarya Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Erol Maden, 5 Haziran 2018’de yayınlanan yürürlük ile her önüne gelen kişinin emlak işleri ile uğraşmasının önüne geçildiğini söyledi.

5 Haziran 2018’de Ticaret Bakanlığının, gayrimenkullere dayalı bir yönetmenliği yayınlandığını dile getiren Maden, o yönetmenlik şuan yürürlükte. 2019’un Aralık ayına kadar bu çalışmalar devam edecek. Emlak Komisyoncularında ruhsatlama işlemleri şu an devam etmekte. 5 Haziran 2018’den sonra müracaatta bulunan kişilerin, emlak komisyoncusu olabilmeleri için en az lise mezunu, bürosunun 30 Metre kare olması ve mesleki yeterlilik belgesinin olması gerekmekte diye konuştu.
Kaçak Emlakçılar

Kaçak çalışan emlakçılarla ilgili konuşan Maden, biraz olsun mesleğe ilgiyi arttırıp, müracaat şartlarının biraz zorlaştığından dolayı, hali hazırda emlak komisyoncularımızın bir kariyer sahibi olacağını düşünüyoruz. İnşallah Ticaret Bakanımız bu konuda gereken hassasiyeti gösterir. Kaçak çalışan emlak komisyoncularının iş yerlerini kapatılması olayına gideceğini düşünüyoruz.
Yetki belgelerinizi alın

Yönetmeliğe göre Emlakçılık yapmak isteyenlerin Yetki Belgelerini alması gerektiğini söyleyen Maden, Yetki Belgelerini almayan Üyelerimizin ileride herhangi bir sorun ile karşılaşmaması için Yetki Belgelerini almaları gerektiği konusunda uyarıyoruz. Yetki Belgeleri konusunda Odamız sizlere yardımcı olabilir, gerekli işlemleri Odamız ile birlikte yürütebilirsiniz diyerek Yeni Yönetmelik gereği yenilenen Sözleşmelerin kullanılması gerektiğini söyleyerek Üyelerimiz yeni sözleşmeleri Odamızdan temin edebilir diye konuştu.

Emlak Odası üyelerine Korsan Emlakçı İstemiyoruz afişleri ve Oda Üyesi çıkartmaları dağıtılmasının ardından hatıra fotoğrafı çekilerek program sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2019, 13:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184