HENDEK’Lİ MUHTARLAR KAHVALTIDA BULUŞTU

Hendek Tüm Muhtarlar Derneğinin her ay düzenlediği aylık olağan toplantı Uludere Sosyal tesislerinde gerçekleşti.

HENDEK’Lİ MUHTARLAR KAHVALTIDA BULUŞTU


Aylık olağan toplantıya Kaymakam Orhan Burhan, Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Hendek Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Kula, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Daire amirleri ve muhtarlar katıldı.

Kahvaltılı programda Hendek Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Kula “Gördüğümüz kadar SASKİ çalışma yapıyor ve bu çalışmalar devam edecek. Dolayısıyla SASKİ’nin çalışma yaptığı alanlara asfalt ile ilgili Belediyemiz giremiyor.Hendek’te 26 yıl emek veren ve emekli olan Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdiresi Meral Uygun Hanım’a bundan sonra ki hayatında hayırlı olmasını diliyorum diyerek Hendek Tüm Muhtarlar Derneği adına plaket ve çiçek takdim etti.

Çiçek takdiminin ardından emekli olan Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdiresi Meral Uygun kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

Seçim Üzeri Kazma Vurulmayacak

Belediye Başkanı İrfan Püsküllü “ Seçimler yaklaşıyor. Nihayetinde hepimiz seçime hazırlanacağız.Seçime bir yıl kaldı. Bu süre zarfında bitiremeyeceğimiz işlere kazma vurmayacağız ve bu kazma ile alakalı bir şey talep etmeyin. Sadece üst yapılar ile ilgili çalışmalar yapacaksınız veya başlamış olduğunuz projeleri bitireceksiniz. Mehmetçiklerimiz Afrin’de. Allah ordumuzu muzaffer eylesin. Bizlere düşen Mehmetçiklerimizin yapmış olduğu bu kutsal görevinin yanında, bizlerde yapmamız gereken görevleri yerine getirmek. Herkes görevini eksiksiz yapmanın gayreti içerisindedir. Sizler Mahallelerde en güzel hizmeti yapma gayreti içerisindesiniz diyerek Belediyenin yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Bitirilemeyecek Projelere Başlanmayacak

Basın mensuplarının kazma vurmayacağız söyleminin genel merkezin yerel yönetimlere talimatımıdır sorusuna Başkan Püsküllü “ Tüm Belediye Başkanlarının olduğu toplantı yapıldı. Bizlere söylenen şuydu. “Yeni yapacağınız şeylerde Vatandaşı üzecek olan projelere başlamayacaksınız. Kazma vurmayacaksınız. Başlamış olduğunuz projelere devam edeceksiniz. Seçim sathında bitiremeyeceğiniz, vatandaşı üzeceğiniz, sıkıntıya sokacağınız çalışmalara girmeyeceksiniz. Bizlerde çalışmaya devam edeceğiz. Ancak iki yıl sürecek projelere girmeyeceğiz” dedi.

Toplu Konutu Kapsamıyor

Toplu Konut projesini kapsıyormu sorusuna Püsküllü” Toplu Konut projesini kapsamıyor. Ciddi bir katılım var. Ben şuna inanıyorum. Seçim üzerinde ne kadar şeffaf olursanız olun. Derler ki, Belediye Başkanının yakınıydı, Ak partiliydi denilir. Çok katılım olduğunda herkesin huzurunda, herkesin güvendiği devletin Noteri var. Noteri çağırırız, hak sahiplerini çağırırız. Noter çekilişini yapar, kime çıkarsa hayırlı olsun deriz. Biz hesap verebilir Belediye olmak ve şeffaf olmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kaymakam Orhan Burhan’’ Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız ve değerli Eşleri Hanımefendi tarafından Okuma Yazma Kampanyası başlatıldı. Bu konuda tüm Sakarya’da en fazla kursiyeri okuma yazma kursuna katılım Hendek. Ben bu konuda emeği geçen tüm muhtarlarımıza din görevlilerimize ve Halk Eğitim müdürlüğü Personeline milli eğitim müdürlüğü şahsında teşekkür ediyorum.

İkinci konu olarak Asker kaçağı yani yoklama kaçağı olarak maalesef çok fazla yükümlülüğümüz var. biz bunların tespiti konusunda tebligatta büyük sıkıntı yaşıyoruz. Belki bunların büyük kısmı ilçemizde ikametgah etmiyorlar, ama kayıtları bur da gözüktüğü için tebligat konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Bu konuda muhtar arkadaşlarımızın özellikle adres değişikliği gibi konularda bize yardımcı olmasını rica ediyorum.

3. konu Tebligatlar konusu gerçekten çok büyük sıkıntımız var. Tebligat adrese gidiyor şahıs adreste bulunamıyor. Şahıs adreste bulunamayınca burada yapılması gereken tebligat kanununa göre adresinde bulunamadığına dair kapıya yazı yapıştırılıyor ve bu gönderi muhtara teslim ediliyor. Şu anda bir muhtarımız bu konuda büyük bir ihtimalle yargılanma aşamasına gelecek, Çünkü şahsın iddiası kapısına mazbata yapıştırılmış. Tebligatı muhtara verilmiş, ancak muhtar bana vermedi diyor, ben bir sürü hakkımı kaybettim diyor, çünkü itiraz hakkım vardı kaybettim, mahkeme takipsizlik vermiş yargıya itiraz edemedim. İşte bunlarla biz karşı karşıya kalıyoruz. Bu noktada ciddi bir sıkıntı yaşıyoruz lütfen bu konularda sizler verilen tebligatları kişilere ulaştırın. Ulaştıramıyorsanız usulüne göre PTT’ye geri iade edin’’ uyarısı yaptı.

Konuşmaların ardından aylık olağan toplantı programı sona erdi.











Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2018, 13:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184