HENDEK’Lİ MUHTARLARDAN SASKİYE BÜYÜK TEPKİ

Hendek Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı İsmet İskefiyeli Hendek Kaderinemi terk edildi dedi.

HENDEK’Lİ MUHTARLARDAN SASKİYE BÜYÜK TEPKİ



Hendek Tüm Muhtarlar Derneğinde İsmet İskefiyeli Başkanlığında toplantı yapan Muhtarlar sorunlarını masaya yatırdı.

Çözüm için gerekli girişimler ve gerekirse  eylem planı yapılacaktır sorun Hendek’in genel sorunudur denildi. Muhtarların ortak sorunu akmayan sular ve çamur akan çeşmeler ile ilgili idi, bazı muhtarlar vatandaşa cevap veremiyoruz, Saski’yi arıyoruz ilgilenecek kimseyi bulamıyoruz sitemleri yanı sıra en önemli sorun Saski’ nin ilgisizliği ile ilgili idi.

Dernek Başkanı İsmet İskefiyeli, Vatandaşların ilk sorunu ilettiği yer Muhtarlıklardır. Muhtarın görevinin sadece ilmühaber vermek olmadığını Vatandaşlar çok iyi biliyor, Muhtarlar Mahallelerde Kamu görevi yapan Devletin temsilcileridir. Elbetteki sorunları da gerekli yerlere bildirerek çözüm isteme hakkımız vardır. Saski Müdürlüğünü arıyoruz 2 gündür randevu vermiyorlar amacım Muhtarların sorununu kendi görsün, çünkü Mahallerimize bu su saatlerini takarken bize vermiş oldukları ilk söz içilebilir suyu çeşmeden Vatandaşın hizmetine sunmaktır.

Vatandaşta bunun için para ödüyor. Şimdi bu çamur akan su ile biz içmeyi bırakın el bile yıkayamıyoruz. Vatandaşlar hazır su alarak çoluk çocuğuna içiriyor, Hendek Merkezde de durum aynı, çeşmeden akan suyla Vatandaş abdest bile alamıyor. Basında okuyoruz, Serdivan’ın hattını yenileyip binlerce parayı gömüyorlar biz burada içecek su bulamıyoruz. Hendek Muhtarları olarak Saski’den önce net bir çözüm planı isteyeceğiz, bu gerçekleşmese eylem planlarımızı harekete geçireceğiz, Hendek Kaderine terk edilemez dedi.

Mahalle Muhtarları tepkili

Gül dibi Mahallesi muhtarı Kazım Taşkın, köyümüzün suyunu biz kendimiz dağdan su getirerek depo kurarak oluşturduk. Saski buna gelip saatleri takıp bizden para istemesini biliyor da bir filtre sistemi bile bu suya entegre edilmiyor, dolayısı ile sular çamur akıyor, bizde kendi suyumuza boşa paralar ödemek zorunda kalıyoruz. Hani nerde, bize söz verilen içilebilir suyumuz olacaktı. Vatandaşlar olarak buradaki saatleri sökerek Saski’ye tepkimizi ortaya koyuyoruz dedi.

İskefiyeli, birinci derecede sorumlu olan Saski Genel Müdürü Rüstem Keleş’i cep telefonu ile arayarak randevu talep ettiğini belirterek kendisi ile 1-2 gün içinde görüşebileceğimizi ifade etti. Temel sorunlarımız olan Mahallelerimiz Bıçıkatik, Güldibi, Hallaç, Şeyhler, Harmantepe, Yeşilköy, Hacımbey ve Muradiye çeşmelerinden akan sularda ayak bile yıkanmayacak derecede sorun var. Bunlara çözüm isteyeceğiz.

Gerekli girişimler yapılmasa eylem planlarımız devreye sokacağız. Hendek halkı her şeyin en iyisine layıktır. Bu konu bizi de ilgilendirir diyen yetkilileri de göreve davet ediyoruz dedi.



Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2016, 21:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali harbaci
Ali harbaci - 8 yıl Önce

Birazda Nuriye köyü muhtarı benim mahalleleri ilgilensinn lagamlar bahçeler e akıyor yazıklar olsun

muammer cağlar
muammer cağlar - 8 yıl Önce

Köyde akan su yuzunden gece uyuyamadim rahatsizlandim zamaninda hata bizde saatleri takmalarina izin verirsen bunlar herşey yapar

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184