HENDEK’TE ASKERE GİDECEK GENÇLERE MEVLİT

Hendekliler Demokrasi nöbetinde, askere gidecek olan gençler için mevlit okutturdu.

HENDEK’TE ASKERE GİDECEK GENÇLERE MEVLİT



EN BÜYÜK ASKER BİZİM ASKER

Mevlit programına, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Hendek İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Tosun, yönetimi, Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Erci, yönetimi, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 15 Temmuz gecesi İstanbul’da, darbe girişiminde yaralanan Hukuk Fakültesi öğrencisi Abdullah Koca da, programa katıldı.

Darbe girişiminin 13.’üncü gününde Hendek’te her gün şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okunup dualar ediliyor. Demokrasi nöbeti tutan Hendek’te Şehitlerimiz ve askere gidecek olan gençlerimiz için mevlit okundu. Hendek Müftülüğünden birbirinden değerli hocalar tarafından Kuran-ı Kerim okundu, ilahiler söylendi ve dualar edildi. Görme engelli on yaşındaki Muharrem Yılmaz da şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okudu.
Demokrasi düşmanları bizlerin özgürlüğünü elimizden almaya çalıştılar

Program sonrası, Hendek’te olan ve aslen Hendekli olan Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Alişan, bir selamlama konuşması yaptı. Alişan konuşmasında “ Hepiniz biliyorsunuz ki 15 Temmuz ‘dan itibaren Türkiye ayağa kalkmıştır. Hendek’te o günden beri ayaktadır, Hendekliyim ve sizlerle gurur duyuyorum. Birileri bu ülkede yanlış yaptı ve başaramadı. Demokrasimizi elimizden almaya çalıştılar, demokrasimize ihanet ettiler ve çocuklarımızın geleceğine ihanet ettiler. Tüm ülkemiz buna müsaade etmedi ve etmeyecektir. Sizlerin gücünü ve kudretini takdir ediyorum. 15 Temmuz da bir girişim yaptılar.
Demokrasi düşmanları bizlerin özgürlüğünü elimizden almaya çalıştılar. Cumhurbaşkanımız ve tüm siyasi parti liderleri bir araya gelebiliyorsa, ülke için vatan için beraber Bayrak kaldırıyorsa, dün kavga eden liderler bugün sizlerin sayesinde ülke meselesi için bir araya geldiler. Bunun temelinde sizler varsınız. Demokrasinin temelleri sağlam temellere oturana ve Sayın Cumhurbaşkanımız evlere dönmemizi söyleyene kadar nöbete devam edeceğiz “ Diyerek, Hendek halkına duyarlılığından dolayı teşekkür etti.
Konuşmanın ardından Sivil Tolum Kuruluşları başkanları Hendeklileri selamladı.

Program, Beyzanur Filiz’in Sakarya Şiirini okuması ve Hacim Bey İmam hatibi Sadet Yılmaz’ın ilahileri ile son bulurken, nöbet sabaha kadar devam etti.    

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2016, 17:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184