HENDEK’TE CEZAEVİ TEPKİSİ

Kredi Yurtlar Kurumunun bulunduğu arazinin Cezaevi olması girişimine Hendekli Vatandaşlar tepki gösteriyor.

HENDEK’TE CEZAEVİ TEPKİSİ


Kredi Yurtlar Kurumu arazisinin 2.500 kişilik Cezaevi yapımı ile ilgili Kredi Yurtlar Kurumu arazisinin tahsisi için girişimlerin yapılmasına Hendekli Vatandaşlar tepki gösteriyor.

Geçtiğimiz dönemlerde Kredi Yurtlar Kurumu arazisini gezen ve incelemelerde bulunan eski Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş gerekli incelemelerin ardından ilgili arazi ve yapının Eğitim yuvası olabileceğini belirtmiş, daha sonra da Ak Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen’in Bakanlık düzeyinde yaptığı görüşmelerin ardından Fen Lisesi olarak hizmet verebileceğini daha önce yaptığımız haberlerde belirtmiştik.

Ancak son gelişmelerin ardından Kredi Yurtlar Kurumu arazisinin 2.500 kişilik Cezaevi yapımı için girişimlerin yapılmasına Sivil Toplum Kuruluşları, Belediye, Siyasi Partiler ve Vatandaşlar tepki gösteriyor ve söz konusu arazinin oldubittiye getirilerek açık cezaevi yapılmasına tepkiler çığ gibi büyüyor.

Vatandaşlar Hendek’te cezaevini istemediklerini, İlçenin adının suç ve ceza ile anılmasını istemiyor. Özellikle Eğitim ile ilgili olarak İlçemizde bulunmayan Fen Lisesi, Spor Lisesi gibi Eğitim yuvalarının yapılması gerektiğini ve bu doğrultuda yetkililerin duyarlı davranarak gerekli çalışmayı yapmalarını talep ediyor.

Yaşanan gelişmelerin ardından 11 Eylül Pazartesi günü Saat 11.00’da Hendek Belediyesi Meclis toplantı Salonunda Hendek Protokolü, Siyasi Parti Temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcilerinin toplantı yapacağı gelen bilgiler arasında.

Hendek Gündem Haber Ailesi olarak bizler de İlçemizin bu şekilde anılmaması gerektiğinin altını çizerek İlçemizin Yeşilliği, Doğası ve Doğal Güzellikleri ile anılmasını ve bu arazinin Açık Cezaevi yerine Eğitim yuvası olmasının en doğru karar olacağını tüm kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2017, 17:09
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sbl veli
Sbl veli - 7 yıl Önce

neden güzel hendegimize bir sosyal bilimler lisesi birde fen lisesi yapılmıyor. kcucuk akçakoca da bile bu liseler var iken ne saçma bir fikir cezaevi düşünülmesi kesinlikle birileri gene bi rant peşinde yazık güzel hendegimizin değeri bilinmeli

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184