HENDEK’TE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKU İLE KUTLANDI

Tüm Yurtta olduğu gibi Hendek’te de Cumhuriyet bayramının 92.yıldönümü coşku ile kutlandı.

HENDEK’TE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKU İLE KUTLANDI


Hendek Atatürk stadında Cumhuriyet bayramının 92.yıldönümü kutlamalarına
Cumhuriyet Baş Savcı Vekili Ahmet Topal , Garnizon Komutanı Yüzbaşı Umut Aşık, Belediye Başkan Vekili Sinan Baylan, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, CHP Milletvekili Adayı Ayhan Bal, MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, CHP Yönetim Kurulu üyeleri, daire amirleri, Sivil toplum kuruluş temsilcileri, Gaziler, Öğretmenler, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam İdris Akbıyık, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Umut Aşık ve Belediye Başkan Vekili Sinan Baylan’ın selamlama ve kutlaması , saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.


Cumhuriyet Bayramı kutlama programında konuşma yapan Kaymakam İdris Akbıyık “ Bugün Türk Milletimizin en büyük bayramı ve hepimize kutlu olsun. Kapalı rejimlerin güçlenmeye başladığı bir dönemde, halka dayanan ve saydam yönetim anlayışını getiren Cumhuriyet’in ilanı,köklü bir dönüşüm başlatmış, Atatürk ilke ve inkılapları ışığında Türkiye, çağdaşuygarlık yolunda önemli ilerlemeler kaydetmiştir. Cumhuriyet, Türk milletinin yeniden ayağa kalkmasının, şahlanışının timsali olmuştur. Türk milletinin kaderine hakim olduğu, tebaalıktan vatandaşlığa yükseldiği değerler sisteminin adıdır. Bize emanet edilmiş hayati önemde bir değer ve vazgeçilmez bir mirastır. Bu bilinçle bu günü kutluyoruz. Türk milletinin tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak gerçekleştirdiği Milli mücadelenin sonunda kurulan, Cumhuriyetimizin 92. Yıl dönümünü büyük bir coşku, sevinç ve mutlulukla kutluyoruz. Başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, bizlere Cumhuriyetimizi ve bu güzel vatanı armağan eden, ülkemiz ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum “ Diyerek, Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Kaymakam İdris Akbıyık’ın yaptığı konuşmanın ardından öğrenciler şiirler okudu. Folklor ve çeşitli gösteriler sunuldu.


Ödül

Törende öğrencilerin okudukları şiirlerin ardından, çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödüller verildi. Ayrıca uluslararası yarışmalarda dereceye giren sporcular da altınla ödüllendirildi.


















Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2015, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184