HENDEK'TE ENGEL YOK

Hendek Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlediği programda Hendek’teki engellileri buluşturdu.

HENDEK'TE ENGEL YOK


Hendek Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen programa, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, Hendek Kaymakamı İdris Akbıyık, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Başkan Yardımcıları Sinan Baylan, Ahmet Kavakçı, Belediye Meclis Üyeleri Mahmut Nedim Alkan, Bilal Deniz, engelliler ve aileleri katıldı.
Protokol tarafından engelli vatandaşlara karanfil verilerek 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlandı.

Hepimiz bir engelli adayıyız

Programın açılış konuşmasını yapan, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Belediye olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Hepimiz bir engelli adayıyız. Eskiden engellilerimiz sokağa çıkamazdı. Son on yılda hem devletimizin hem Belediyelerimizin verdiği önemle artık engellilerimiz sokağa çıkabiliyor. Özellikle Hendek Belediyemiz bu konuda çok önemli adımlar attı.

Tüm cadde ve sokaklarımız engelli vatandaşlarımıza göre yapılırken görme engelli vatandaşlarımız için de ilk olarak Hendek’te görme engelli yolları yapıldı. Bu çalışmaların mimarı eski Hendek Belediye Başkanımız, 25. Dönem Sakarya Milletvekilimiz Ali İnci’dir. Kendilerine bu güzel hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Yapılan çalışmaları daha üst seviyelere çıkarmak için çalışmalarımız devam edecek dedi.
Engellilerimiz bizlerin gözbebeğidir

Kaymakam İdris Akbıyık da konuşmasında, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen programda sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum. Engellilerimiz bizlerin gözbebeğidir. Gerek Anayasamızda gerek kanunlarımızda gerekse tüm yaşantımızda, engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve sizlere en güzel hizmeti vermek için her zaman çalışıyoruz.

Hendek, 25. Dönem Milletvekilimiz Ali İnci’nin çalışma döneminde gerçekten her şekilde engelli vatandaşlarımızın rahat edebilecekleri güzel hizmetler almış, kendilerine teşekkür ediyorum. Bundan sonra da hepimiz elbirliği ile sizlerin hayatını kolaylaştırmak için sizlere her türlü hizmeti yapmaya hazırız dedi.
Engelleri birlikte aştık

25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci de bir konuşma yaparak, Belediye Başkanı olduğumuz dönem ilk attığımız adım, toplumda dışlanmış kenarda duran insanlar bizim için çok önemliydi. Yürüme, bedensel, görme ve zihinsel engelli çocuklar toplumdan uzak kalıyordu. Toplumdaki bu olayın üzerine gittik. Bunların tespitini yaptık. Onlara engelli araçları vererek sokağa çıkmalarını sağladık.

İlçemizin yollarını görme ve bedensel engellilere göre düzenledik. Engelli vatandaşlarımızın yuva kurmalarına öncülük etmenin mutluluğunu yaşadık. Sizlere hizmet ettikçe dualarınızı aldık. Sizlerle birlikte yola çıktık ve engelleri birlikte aştık. Türkiye’de ilk olarak Hendek’te Başbakanlık Özürlüler İdaresi tarafından “Engelsiz Kent“ protokolünü imzaladık. İki kat ve üstü binalara zorunlu asansör uygulaması getirdik. Eğitimler verip, iş imkanı sağladık. İnşallah yapmış olduğumuz bu çalışmalar devam edecektir dedi.
Program sonunda engelli vatandaşlar ve aileleri müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.


Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2015, 14:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184