Hendek’te Facia 1 Ölü 3 Yaralı

Hendek’te karbonmonoksit gazından zehirlenen 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Hendek’te Facia 1 Ölü 3 Yaralı


Hendek TEM Otoyolu üzerinde kamyon parkında ısınmak için yaktıkları kovayı yaşadıkları konteynıra koyup uyuyan Afgan işçilerin karbonmonoksit gazından zehirlenmesi sonucu 1 kişi öldü, 3 kişi ise yaralandı, olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgilere göre, Hendek TEM Otoyolu Parkshop tesislerinde bulunan kamyon parkında bugün yaşanan olayda, kamyon parkında yıkamacı olarak görevli olan Afgan işçiler kaldıkları konteynır önünde gece ısınmak için soba kovasının içinde ateş yaktı. İçinde odun ve kömür yanan kovayı uyumak için girdikleri konteynırın içine alan işçiler, ateş yanarken uyudu ve kovadan sızan karbonmonoksit gazı uyurken 4 kişiyi zehirledi.
Vatandaşlar yabancı uyruklu şahıslara bakmaya geldiğinde şahısların konteynırda baygın halde olduklarını ve kokudan durumu fark ederek durumu 112 ve İtfaiye ekiplerine bildirdiler.
İhbarların ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri şahıslardan Muammed Bin Nazari isimli şahsın hayatını kaybettiğini belirlerken, çıkan gazdan zehirlenen Nasrullah Nowbati, Fida Mohammad Özbek ve Ali Azimilla isimli 3 Afgan işçi ise olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Ambulanslarla Hendek Devlet Hastanesine ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındılar.
Jandarma ve Cumhuriyet Savcısı ceset üzerinde ve olay yeri çevresinde geniş çaplı inceleme yaparken, olay yerini şeritle kapatan ekipler bölgeye kimseyi yaklaştırmadı.
Sızan gazla zehirlenerek hayatını kaybeden Nazari'nin cansız bedeni Hendek Devlet Hastanesi Morgu'na ardından da Korucuk Adli tıp Kurumuna gönderildi.
Diğer yandan yaşanan facia sonrası olayda ihmali veya bağlantısı olduğu iddia edilen 2 kişi Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınarak karakola götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2020, 18:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184