Hendek’te Gaziler Günü Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Hendek Cumhuriyet Alanı’nda tören düzenlendi.

Hendek’te Gaziler Günü Kutlandı


Törene, Kaymakam Orhan Burhan, Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya, Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Deniz Kün, Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Baylan, Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Kuvayi Milliye Onursal Başkanı Rüştü Çürüksulu, Türkiye Muharip Gaziler Dernek Başkanı Ferhat Albayrakoğlu, Hendek Kuvayi Milliye ve Mücahitler Derneği Başkanı Mustafa Baş, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.






Atatürk Anıtı’na çelenklerin koyulması ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrakların çekilmesi ile devam etti.

Şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz, Türk Milletine bırakılmış en kutsal emanetlerdir

Askerlik Şubesi Başkanı Asteğmen Cihat Turan, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, bugün kutsal vatan topraklarımızın bölünmez bütünlüğünü korumak uğrunda, üstün bir cesaret ve feragat örneği gösteren canları ve kanları pahasına kendini siper ederek gazilik onuruyla yüceltilen asil ve şerefli gazilerimizin gurur gününü kutlamanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bugün aynı zamanda Hürriyet ve İstiklal benim karakterimdir, diyerek Milli Mücadeleyi başlatan Ulu Önder Atatürk’e 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından Mareşallik ve Gazilik unvanının verildiği günün yıldönümüdür. Vatan topraklarımızın müdafaasında gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz, Türk Milletine bırakılmış en kutsal emanetlerdir. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz dedi.

Türk Kahramanlığının cesaret ve fedakarlığının taçlandığı gündür

Muharip Gaziler Dernek Başkanı Ferhat Albayrakoğlu da konuşmasında, 19 Eylül Gaziler Günü, Türk Kahramanlığının cesaret ve fedakarlığının taçlandığı gündür. Kurtuluş Savaşını yürüten Gazi Meclis bu emsalsiz zaferin anısına 19 Eylül 1921 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanı ve Mareşallik rütbesini tecvit etmiştir. 19 Eylül Gaziler Günü, muharebe meydanlarında canlarını ortaya atarak savaşan, fedakâr ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz dedi.

Tören sonunda ilköğretim okulu öğrencileri tarafından şiirler okunarak tören sona erdi.



Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2018, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184