Hendek’te ‘İmar Barışı’ Toplantısı Yapıldı

Hendek’te ‘İmar Barışı’ düzenlemesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Hendek’te ‘İmar Barışı’ Toplantısı Yapıldı


Hendek Belediyesi Rasimpaşa Sinema Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Kaymakam Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü,
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Korkmaz, Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Kula, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.

İmara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı olan yapıların kayıt altına alınması için düzenlenen  ‘İmar Barışı “ ile ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Korkmaz, İmar ve Planlama Şube Müdürü Soner Buğu ve İnşaat Yüksek Mühendisi Ömer Faruk Çınar tarafından, bilgilendirme yapıldı. Toplantıda İmar Barışı uygulamalarının amacı kapsamı ve uygulama safhaları detaylı olarak katılımcılara anlatıldı.  Bilgilendirme yaptıktan sonra, E- Devlet sistemi üzerinden sunum halinde bilgiler verildi. 8 Haziran Cuma günü başlayan İmar Barışı başvuruları 7/ 24 E- Devlet üzerinden yapılabilecek.  


İmar Barışı düzenlemesi

Toplantıda konuşma yapan Kaymakam Orhan Burhan “ İmar Barışı ile ilgili hükümetimiz yeni bir düzenleme yaptı. Bu konu ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından bilgilendirme yapılacak. Bu konuda sorularınızı ilgili uzmanlarımıza sorun. Vatandaşlarımızı da siz muhtarlarımız bilgilendireceksiniz “ dedi.

Tip Projelerimiz devam ediyor

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü de konuşmasında “ İmar Barışı ile ilgili bir çalışma yapıldı. Belediye olarak bizler sizleri proje için teşvik ettik. Sunduğumuz tip projeleri almadınız. Bu projelerimizi vermeye devam edeceğiz.  İmar Barışı ile ilgili yapılan düzenlemeyi değerlendirmeliyiz. Vatandaşlarımızın kaçak yapı yapmaması için her türlü kararı alacağız. İmar Barışı, daha önce bina yapıp elektrik ve suyunu alamamış vatandaşlar için yapılan düzenlemedir. İmar Barışı güzel bir fırsattır bununla ilgili mutlaka işlem yapılmalıdır “ dedi.

Toplantı sonrası,  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlileri, katılımcıların başvuru süreci ve imar barışı uygulamasına yönelik sorularını cevapladılar.  

 

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2018, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184