Hendek’te Su Musluktan İçilemiyor

Hendekli Vatandaşlar su kesintisine çareyi su taşımakta buldu.

Hendek’te Su Musluktan İçilemiyor



Hendek genelinde meydana gelen su kesintileri sonrası Vatandaşlar çareyi evlerine su taşımakta buldu.

Su kesintileri nedeniyle Vatandaşlar gün boyu su fabrikaları önünde uzun kuyruklar oluşturarak evlerine su taşıyarak çözüm üretmeye çalışırken, evlerinde temiz su kullanmak isteyen Vatandaşlar geç saatlere kadar su fabrikaları önünde bidonlarını doldurmaya çalıştı.


Su kesintileri nedeniyle herhangi bir açıklama yapılmamasına tepki gösteren Vatandaşlar, dünyanın bir çok noktasına su Hendek’ten gidiyor ama Hendek insanı susuz kalıyor. SASKİ Sakarya’da su musluktan içilir diyor ama Hendek’te içilmiyor, içebiliyorlarsa buyursun içsinler. Neredeyse her yağmur sonrası ya sularımız kirleniyor yada kesiliyor. Bizde burada taşıma suyla değirmen döndürmeye çalışıyoruz diyerek su kesintilerine tepkilerini dile getirdiler.

Su kesintilerinin yaşandığı bazı Mahallelerde suların akmaya başladığı öğrenilirken musluklardan akan suyun kirli olması nedeniyle Vatandaşların bir çoğu marketlerden hazır su satın alırken bir çok Vatandaş ise çareyi su fabrikaları önünde bulunan Çeşme’lerden evlerine su taşımakta buluyor.

Diğer yandan haberimizin yayına hazırlandığı esnada SASKİ tarafından Abonelerine “Değerli abonemiz, Hendek'te yaşanan yoğun sel felaketi nedeniyle su taşıyıcı ana hatlarımız arızalanmış, su kaynaklarında bulanıklıklar meydana gelmistir. Bu nedenle İlçemizde su kesintisi uygulanmaktadır. Büyükşehir’e bağlı SASKI, itfaiye ile yol ve bakım ekiplerimiz sorunu gidermek icin çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedir” şeklinde bilgilendirme mesajı gönderildiği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2019, 01:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
Merve
Merve - 5 yıl Önce

evet yeşilyurt mahallesinde 3 gündür hiç su yok.kirli su akmasınada razıyız

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184