Hendek'te yaşayan Karadenizliler istişare toplantısında buluştu

Hendek'te yaşayan Karadenizliler Moss Kafe&Restaurant'ta yapılan istişare toplantısında bir araya geldi.

Hendek'te yaşayan Karadenizliler istişare toplantısında buluştu


İstişare toplantısına yoğun katılım oldu. Her kesimden, her mahalleden katılım oldu.

Açılış Konuşmasını Osman Güney Yaptı.
İstişare toplantısının açılış konuşmasını Güneyler Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Güney yaptı. Osman Güney,konuşmasının başında, Hendek Tüm Karadenizliler Derneğinin kurulması çalışmalarını başlatan ve istişare toplantısını düzenleyen Kayhan Şafak, Aytekin Tutkun, Erol Çetinkala'ya ve istişare toplantısına katılanlara teşekkür etti. 

Osman Güney, "Tüm Karadenizliler Derneğini kurmak istememizdeki amaç, Karadeniz kültürünü yaşatmak, hemşehrilerimizi bir çatı altında toplamak, kendi aramızdaki dayanışma ve yardımlaşmayı sağlamaktır. Derneği siyasete karıştırmadan, sosyal, kültürel projeler üreterek Karadenizliler arasında birliği sağlamaktır. Bizler, Karadeniz bölgesinin 1-2 şehirden ibaret olmadığını, Şile'den Hopa'ya kadar olan coğrafyayı Karadeniz bölgesi olarak kabul ediyoruz.

Hendek şehrinde yaşayan Karadenizlilerin örf, anane ve geleneklerini unutmaması için bu çalışmaları yapıyoruz. Dernek yönetiminde aktif siyaset yapanlar olmayacak. Siyasetçiler sadece dernek üyesi olacak. Bu akşamki kalabalığı görünce ne kadar doğru bir iş yaptığımızı anladım. İstişare toplantımız inşallah aramızdaki birlik ve beraberliğin tecellisine vesile olur.

Dernek çalışmalarımızda bize yardımcı olan Hendek karadenizliler Derneği Başkanı İbrahim Kurul abimizde aramızda. kendisi başkanı olduğu derneği bize devretme kararı almıştır. İbrahim başkanımızın devrettiği derneğin isminin başına birlik ve beraberlik adına tüm kelimesini ekleyerek, yolumuza devam edeceğiz. Yani yeni bir dernek kurmadan, var olan derneğimizde tüzük ve isim değişikliği yaparak yolumuza devam edeceğiz. " Diye konuştu.

İbrahim Kurul, Hayırlı Olsun, Dedi...
Hendek'te yaşayan Karadenizlilerin istişare toplantısına katılan Hendek Karadenizliler dernek başkanı İbrahim Kurul, kısa bir konuşma yaptı. Başkan İbrahim Kurul konuşmasında birlik beraberlik mesajları verdi.
Başkan İbrahim Kurul, " Dernekçilk yapmak zor iştir. Fedakarlık yapmanız gerekir. Yalnız kaldığınız zamanlar olur. Eleştirilirsiniz, fakat az övgü alırsınız. yaptığınız iyi çalışmalar çabuk unutulur. Osman Güney ile yaptığımız görüşmelerde mevcut derneğimizi devretme kararı aldık. Devir çalışmalarına başladık. Bu çalışmalar inşallah kısa sürede biter. Hayırlı olsun" Diye konuştu.

Erol Çetinkala, Avrupa Birliği Fonlarını Kullanabiliriz, Dedi.
İpekyolu Sürücü Kursu ve İpekyolu İnşaat sahibi Erol Çetinkala, istişare toplantısında söz alarak kısa bir konuşma yaptı. Erol Çetinkala konuşmasında dernek çatısı altında yapılabilece projelerden bahsetti.

Erol Çetinkala, " Dernek yöneticileri sosyal, eğitim, kültürel ve ekonomi alanlarında projeler üretmelidir. Derneğin üreteceği projelerin kaynağı için Avrupa Birliği Fonlarından yararlanabiliriz. Karadeniz köylerinde hayvancılık yapanlar için projeler hazırlayıp, projelerin maddi kaynağını Avrupa Birliği Fonlarından kullanabiliriz. Dernek, maddi durumu iyi olmayan öğrencilere burs verebilir. Ben bir eğitimciyim ve eğitime çok önem veriyorum. Eğitim projeleri üreterek, derneğimizi bölgede öne çıkarabiliriz. İstişare toplantısının verimli geçtiğine inanıyorum ve ilk defa bu kadar kalabalık bir dernek toplantısına katıldım. Toplantımız tüm Karadenizlilere hayırlı olsun" Dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2020, 17:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184