Hendek’te Zafer Coşkusu

Büyük zaferin 97. yıldönümünde Hendek Belediyesi tarafından düzenlenen Fener Alayı büyük coşkuya ve renkli görüntülere sahne oldu.

Hendek’te Zafer Coşkusu


Hendek’te genci yaşlısı binlerce kişi 30 Ağustos Zafer Bayramını, meşalelerle, bayraklarla ve marşlarla doyasıya kutladı.

Dev Kortej Bayrağı

30 Ağustos Zafer Bayramının 97.yıldönümünde Hendek Belediyesi tarafından, ‘Şehitlere Saygı ve Bayrak yürüyüşü ile Fener Alayı’ düzenlendi. İlçe Jandarma Komutanlığı önünden başlayan yürüyüşte vatandaşlara binlerce Türk Bayrağı dağıtılırken, büyük zaferin 97.yılında 97 metre uzunluğunda Türk Bayrağı korteji yapıldı. Gaziler yürüyüşte büyük ilgiyle alkış alırken, motosikletliler ise Fener Alayına ayrı bir güzellik kattı. Dev Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri taşıyan her yaştan ve branştan sporcular da Fener Alayının yıldızı oldu.

Meşaleler Ve Andımız

Yakılan meşalelerle başlayan yürüyüş, binlerce kişinin katılımıyla Hendek merkezinde büyük coşkuya sahne oldu. Kortej bayrağını taşıyan sporcular, ‘Ne Mutlu Türküm diyene’, ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’, ‘Türkiye’ ve ‘Vatan sana canım feda’ sloganları attı. Yürüyüş Muammer Sencer Caddesinden devam ederek Cumhuriyet Meydanında son buldu. Yürüyüşe katılan binlerce kişi Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunmasının ardından İstiklal Marşı ve şehitler için dualar okudu. Yürüyüşe katılan minikler tarafından okutulan andımızda büyük bir gururla vatandaşlar tarafından okundu.

Bayramımız Kutlu Olsun 

Kısa bir konuşma yapan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “Geçmişten bu güne hatıralarımızda yeri olan bu  coşkulu kutlamaları devam ettireceğiz. 30 Ağustos Zaferinin sevinci ve gururu içindeyiz. Allah bize bir daha o günleri yaşatmasın. Karşılaştığımızda da yine sonu 30 Ağustos gibi Türk milletinin zaferiyle taçlanacaktır” dedi. Esnafa seslenen Babaoğlu, “Böyle büyük bir zaferi ihtişamla kutlamamız gerekirdi. Esnaf arkadaşlarımızdan, sürücülerimiz bizi mazur görsün” diyerek ‘Ulu Öner Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm aziz şehitlerimizi saygıyla, minnetle anıyoruz. Zafer Bayramımız Kutlu olsun” dedi.

Katılanlar

Yürüyüşe Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ve eşi Esra Babaoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, İlçe Jandarma Komutan V.Üsteğmen Fatih Ergün ve askerler, Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Kula ve muhtarlar, MHP İlçe Başkanı Burhan Namlı, BBP İlçe Başkanı Engin Yapıcı, BBP Akyazı İlçe Başkanı Naim Yolcu, Yeniden Refah Partisi Hendek İlçe Başkanı Fatih Özkür,BBP İlçe Kadın Kolları Başkanı Zübeyde Gürbüz, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Nevin Kuru Şeşen, siyasi partilerin yöneticileri,gaziler, şehit aileleri, belediye meclis üyeleri, sporcular, spor kulüplerinin yöneticileri, kurum müdürleri, Hendek Belediyesi daire müdürleri ve belediye çalışanları ile genci yaşlısı 7’den 70’e binlerce vatandaş katıldı.


 

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2019, 12:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184