İnci İddialara Cevap Verdi

25.Dönem Sakarya Milletvekili ve eski Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hendekli basın mensupları ile bir araya geldi.

İnci İddialara Cevap Verdi


25. Dönem Sakarya Milletvekili ve eski Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hendek kamuoyunda meydana gelen bilgi kirliliğine son vermek amacıyla Hendek Çınaraltı Alabalık Tesislerinde Hendekli basın mensupları ile bir araya geldi.

Soruşturma bilgilendirmesi

Toplantıya Hendek Belediyesindeki soruşturma konularıyla başlayan İnci, 2 Maddeden yargılandığını, Yargıtayın verdiği 2 oy’a karşı 3 oyla yargılanmasına karar verildiğini söyledi.

Yargılandığı iki maddenin Himpaş şirketine 2 Milyon 120 Bin TL’ye satılan yer ve Belediyeye ruhsat harcı alınmadığı bu yerin ucuza satışıyla alakalı, 2. Maddenin ise 18 Uygulaması Yargı kararlarına uyulmadığı ile Vatandaşa 18 uygulamasından dolayı bu yerlerin Vatandaşa ucuza satıldığıyla alakalı diyerek bilgilendirmelerde bulundu.


Emlak değerinin altında satıldığı için şu anda bu iki maddeden yargılanıyorum diyen İnci, bu iki madden yargıladığını, danıştayın 1. daire başkanı karşı oy kullandı gerekçelerini de ortaya koydu. Burada Yargıtay 1. başkanı yargılamaya gerek olmadığını belirtti. Belediyeyi zarar ve 18 uygulamasında bir yanlışlığın olmadığını belirten İnci, toplumda bunlar farklı konuşuluyor bu yüzden sizler aracılığıylada hendek halkı aydınlansın istiyorum. Himpaş Şirketine satılan yer ile alakalı bilgiler veren İnci, yaşanan süreci anlattı.

Tapu dairesi emlak birim fiyatının altında işlem aypmaz

18 Uygulamasında Yargı kararlarına uymadığı ve yerleri ucuza sattığı için de yargılandığını anlatan İnci, Tapu dairesinin Emlak değerinin altında işlem yapmadığını belirtti. Bir parselde Belediyenin yeri olduğu zaman 3. Şahışlara yer satamaz. 2. şahıslara satması gerekiyor. 2. şahıs kimdir buradaki yerin sahibidir, buradaki çeşitli metrekare yerleri Belediye  3. Şahıslara satma yetkisi yoktur ve satamaz diye konuştu.

18 uygulamasıyla yollar açtık

18 uygulaması ile ilgili çeşitli örnekler veren İnci, neler çıktı karşıma. Mezbahanenin orada binalar vardı. Parasını ödedik, 250’ye yakın bina parası ödedi Hendek Belediyesi. Mezbahanenin ordan başladık, tepeciğe çıktık, köprübaşına kadar yollarımızı açtık diye konuştu. Ardından sanayinin ordan üsten aşağıya kadar yolumuzu açtık. Bunları hep 18 uygulamasıyla yaptık. İnsanların yerleri değerlendi, biz 18 uygulamasını yapmamış olsaydık o yerlerin halen bir değeri olmazdı. Hendek kilitlenmiş, Hendek Köy gibi olmuş bir yerdi. Buna bir deli lazımdı, tabiri caiz ise kafadan eksik bir deli lazımdı bizde yapmaya gayret ettik diye konuştu.

HGM, Bayraktepe ve Uludere Sosyal tesisleri kaçak mı?

Belediye Kaçak bina yapar mı? Belediye Başkanı benim öğrencim, yanındaki meclis üyeleride öyle. Belediye başkanlarının en büyük özelikleri eğer başarıya doğru gidemezlerse badanaj ederler oldukları yerde. Ben Turgut Babaoğlu’nun kendisinede söyledim, bak ben Zeki Cömert’le hiç uğraşmadım. Kamışoğlu ile hiç uğraşmadım. Önüme baktım, yoluma baktım. Hizmet etmenin gayreti içinde oldum. Sende buradaki olayları farklı farklı yansıtma, bunla alakalı da uğraşma. Sen hizmet etmeye bak çünkü seçim çok kısadır, günün geldiği zaman bu milletin seni seçebilmesi için hizmet etmiş olman lazım. Yok Ali İnci’nin, yok İrfan Püskülü’nün yaptıkları ettikleri ile ayakta duramazsın diye konuştu.


Turgut Babaoğlu'na destek verdiniz mi?

Hayır vermedim. Şu kadarını söyleyeyim. Turgut Babaoğlu’na Ne Para nede destek vermedim. Bu yanlış bir algı. Ancak şu kadarını söyleyeyim, benim partimin içinde iki milletvekili bana geldi benden yardım istedi. Ve ben Ali Kemal Sofu’ya 100 Bin lira para, üç tane secim arabası bunun yanında cağırdığı yerlere gidip geliyorum dedim. Biz bunları bilmiyorduk dediler bende  öğrendiniz dedim.

Bana sormadan neden aday belirlediniz

Sonrasında ben burada kaç dönem Belediye Başkanlığı yapmışım, kısa da olsa Milletvekilliği yapmışım bana sormadan neden aday belirlediniz, Meclis üyeleri belirlediniz. Hiç utanmıyormusunuz dedim. Ama her şeye rağmen ben bunları yaptım, bu destekleri verdim, yapmaya da devam edeceğim dedim. Sonra dediler ki seçim de biz 1 Puan öndeyiz, hayır dedim. Yanlış konuşuyorsunuz. Seçimde baktığımız zaman Turgut Babaoğlu bir ü puan önde. Başladığı gün itibarı ile öndeydi ve önde de tamamladı. Hiç duydunuz mu Ali Kemal Sofu seçimde önde diye? Dedim ki siz Ali İnci’yi tukaka yapmaya çalışıyorsunuz.

Bu seçimi kazanırsanız Ali İnci’ye rağmen kazandık diyecek, seçimi kaybederseniz Ali İnci Seçimi kaybetirdi diyeceksiniz. Madem öyle Sakarya İl Başkanlığına yazın. Sakarya 25. Dönem Ak Parti Milletvekili Ali İnci Hendek Seçimlerinde görev yazısı yazın. İlde İlçeye yazsın bende ilçeye gideyim. Dargın, kırgın bütün grupları toplayayım, seçimi de  10 bin farkla alayım dedim ama bana görev vermediler diye konuştu.

10 bin farkla seçimi alırdık

10 Bin farkla Seçimi Alır Ali Kemal Sofu’ya verirdik fakat bu görevi vermediler. Yine ilçe başkanımız bana dediki Ali Kemal ile gezermisin dedi ne demek tabiki gezerim dedim. Ama Ali Kemal bana zarar verir dedi. Zarar verirse bizde niye gezelim kenarda duralım dedik ve durduk.

Ben seçimde Turguta çalışmadım ama Turgut’un gelmesini de engellemedim. Engelleyebilmem için bana yetki vermeleri lazımdı, yetki vermedikleri için karışmadım ve seçim sonucları bu şekilde sonuclandı. Seçimi Ali Kemal Sofu’ya verebilirmiydim verebilirdim ama bunu benden istemediler. Benden para istediler, arabamı istediler ama seçimi benden istemediler.

Ali İnci’ye rağmen seçimi kazandık gayreti içindeydiler. 40 bin oy vardı Ak Parti ve MHP’nin. 10 bini gitsin dediler, 5 bini kızarak gitsin dediler, 25 Bin ile yine biz yine Başkanız Ali İnci’yi biz bu işe karıştırmayalım dediler. Bizde kenarda durduk. Buradaki kusur benim değil aday olan insanındır, Milletvekilerinindir, o görevi vermeyen insanlarındır ifadelerine yer verdi.


Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2020, 15:32
YORUM EKLE
YORUMLAR
VedatPoL
VedatPoL - 4 yıl Önce

seçim zamanları biz neler olduğunu biliyoruz başkan, gazetecilere yemeği başka zaman söyleseydiniz.

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184