IRAK’TA KAÇIRILAN HENDEK’Lİ İŞÇİ SERBEST BIRAKILDI

Irak’ta kaçırılan 18 işçiyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Biri Sakarya Hendek Yukarı Çalıca Mahallesi’nden olan Ercan Özpilavcı ve bir işçi daha serbest bırakıldı.

IRAK’TA KAÇIRILAN HENDEK’Lİ İŞÇİ SERBEST BIRAKILDI


Irak’ın başkenti Bağdat’ın Sadr Şehri semtinde askeri üniforma giyen maskeli kişiler bir süre önce 18 Türk işçiyi kaçırmıştı. 2 Eylül Çarşamba günü kaçırılan işçilerle ilgili dün sevindirici bir gelişme yaşandı. Kaçırılan 18 işçiden 2’sinin serbest bırakıldığı öğrenildi. Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ile birlikte Bakü’de bulunan Dışişleri Bakanı Sözcüsü Tanju Bilgiç, burada yaptığı açıklamada, “Bağdat’ta kaçırılan 18 vatandaşımızdan 2’si serbest bırakıldı. Serbest bırakılan işçiler Necdet Yılmaz ve Ercan Özpilavcı” dedi.

Ercan Özpilavcı’nın abisi Recep Özpilavcı yaptığı açıklamada;” Evet çok mutluyuz. Ercan’ı Serbest bırakmışlar. Ankara’ya almaya gideceğiz. Yetkililer bizi aradı. Ercan Ankara’ya gelecekmiş. Hayırlısıyla evine sağ sağlim dönecek. Devletimize tekrar teşekkür ederken Ercan’ın kurtulması için dua eden herkesten Allah razı olsun.” dedi.

Oğlu Ercan ile Telefonda konuşmuş
Kaçırılan işçinin 24 yaşındaki oğlu Alper Özpilavcı yaptığı açıklamada; “Dış işleri Bakanlığı başta olmak üzere çalıştığı şirket yetkilileri bize mutlu haberi verdi. Hatta babamla telefonla görüştüm. iyi olduğunu söyledi. Allah’a şükür kurtuldum; merak etmeyin artık dedi. bizde gün içerisinde Ankara’ya babamı almaya gideceğiz inşaallah” diye belirtti.

Kaynak:medyatime.com

 

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2015, 16:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184