İRFAN PÜSKÜLLÜ 3 YILI DEĞERLENDİRDİ

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Belediye Başkanlığı yaptığı 3 yıllık süreyi değerlendirdi.

İRFAN PÜSKÜLLÜ 3 YILI DEĞERLENDİRDİ


Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri ve Amirleri ile birlikte Osmanlı Çadırında düzenlenen kahvaltı programında Hendekli Basın mensupları ile bir araya geldi.

Belediye Başkanlığına geldiği 3 yıllık süreyi değerlendiren Püsküllü, yapılan hizmetler ve çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Hendek’i birlikte yönetiyoruz

Hedeflerinin Hendek’i 7’den 70’e herkesle yönetmek olduğunu dile getirerek konuşmasına başlayan Püsküllü, Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve Kaymakamlığımız ile birlikte güzel ilişkiler kurarak Vatandaşlarımızın ihtiyacı olan hizmetleri vermenin gayreti içerisinde olduklarını dile getirdi.

Hatalarımız ve eksikliklerimiz var

3 yıllık süre içerisinde elimizden geldiği kadar, bütçemizin el verdiği kadar hizmetlerin yapılmasında gayret sarf ettik diyen Püsküllü, bu süre içerisinde yapılan hizmetlerde eksikliklerimiz illaki var, biz hizmetleri hatasız yaptık diyemeyiz, yapılan hizmetlerde muhakkak eksikliklerimiz vardır ama hizmetlerdeki eksiklikler bilerek veya kasıtlı yapılmaz çeşitli nedenlerden dolayı eksiklikler olabiliyor Vatandaşlarımızın bunu bilmesini istiyoruz diye konuştu.

Yol ve Su talebi yoğunlukta

Hizmet alanlarının genişlediğini dile getiren Püsküllü, Büyükşehir Yasası ile birlikte merkeze bağlanan Yeni Mahallelerden gelen birinci isteğin yol, ikinci isteğin ise su olduğunu sözlerine ekledi. Su konusunda SASKİ’nin ciddi yatırımlar yaptığını söyleyen Püsküllü, Hendek Belediyesi olarak bizde ana grup yolları ve Mahalle içi yolların asfaltlanması ve yağmur suyu kanallarının yapılması ile ilgili gelen talepleri değerlendirerek Vatandaşlarımıza hizmet vermeye çalışıyoruz diye konuştu.

Verilen sözler harici hizmetler yapıldı


Kendisinden önceki Belediye Başkanının Milletvekili olması sebebiyle görevi devraldığını hatırlatan Püsküllü, Meclis üyesiydim vermiş olduğumuz bir sözümüz yoktu ama Milletvekili olan değerli büyüğümüzün vermiş olduğu sözler vardı. Biz o sözlerin verildiği kitapçık üzerinden Başkanımız ne sözler verdi neler yapılması lazım onların çalışmalarını yaptık. Ayrıca verilen sözler içerisinde hayvan barınağı yoktu hayvan barınağı yapıldı ve yapılan hizmetlerin içerisinde belki de en iyisi vahşi depolama alanının kapatılması yani çöp aktarma tesisi ile sonuçlanması oldu, Çöp aktarma istasyonu yaptık diye konuştu.

Araç parkımızı güçlendirdik

Göreve geldiklerinden bu yana ciddi araç yatırımı yaptıklarını dile getiren Püsküllü, ikinci el araçlara yatırım yapmaktan ziyada sıfır araç alımlarına özen gösterdik. Özellikle iş makinaları konusunda araç parkımızı yeniledik diye konuştu.

Şehrin silueti düzeltiliyor

Şehir girişinde yapılan Saat Kulesi ile şehir siluetinin anlam kazandığını dile getiren Püsküllü, bölgede bulunan Ardahan sitesinin yıkılıp daha güzel bir bina oluşturularak çözüme kavuşturacaklarını ve Muammer Sencer Caddesinin Hendek’ ifade eden bir cadde olacağını arzuladıklarını dile getirdi.

Temizlik işçilerine özel teşekkür

Hendek Belediyesinin yapmış olduğu en iyi hizmetlerden birinin temizlik işleri olduğunu dile getiren Püsküllü, her sabah bizler uyurken yataklarından kalkarak temizlik işlerinin sağlıklı biçimde yürütülmesi için gösterdikleri çaba için, personellerimize sizlerin huzurunda da teşekkür ediyorum. Bence en asil görevi onlar yapıyor diye konuştu.

Asfalt Atağı

Hendek’te 3 yılda 126 bin ton asfalt yapılarak ciddi bir asfalt atağı olduğunu söyleyen Püsküllü, 122 km asfalt yapılmış. Bu konuda Büyükşehir Belediyemiz de 155 bin tona yakın asfalt desteği sağladılar, hatta bu yıl da 75 bin ton asfalt dökmelerini bekliyoruz. Kısacası sabırlı olursak 5 yıl içerisinde Hendek’te asfaltsız yer bırakmayacağız diye konuştu.

Muhtarlarımız sınıfta kaldı

Şu ana kadar Hendekte isteyip te yapamadıkları ve muzdarip oldukları konunun özellikle uzak Mahallerde yapılan mantar gibi çoğalan yapılar olduğunu dile getiren Püsküllü, kaldı ki bu konu ile alakalı olarak projeler hazırladık. Vatandaşlarımız talep ettiğinde de ücretsiz olarak proje desteği veriyoruz fakat böyle olmasına rağmen Vatandaşlarımız ve özellikle bana göre Muhtarlarımız bu konuda sınıfta kaldılar.

Örneğin yapılaşmaları bildirmiyorlar ama iskân almak istediklerinde 2004’ten önce yapılmış gibi gösterilmeye çalışılıyor. Bunun bir sorumluluğu var, bizler zor durumlarda kalıyoruz. Görevimiz bittikten sonra dahi birileri çıkıp dese ki, falan Vatandaşa Belediye Başkanı binasını 2018’de yapmasına rağmen 2004 yazısı verdi, elektrik ve suyunu bağlattı dediği an bizler hâkim karşısına çıkar, yargılanır ve hatta ceza alabiliriz, bu işin sorumluluğu büyük dikkat etmemiz gerekiyor diye konuştu.

Vizyon projeler gerçekleştirdik

Uludere Rekreasyon Projesi, Uludere Park Tesisleri, Saat Kulesi, Atatürk Parkı ve Sentetik saha örnekleri vererek bir çok vizyon projeler gerçekleştirdiklerini dile getiren Püsküllü, yapılan hizmetlerin gelecek nesillere aktarılacak önemli projeler olduğunu ve Hendek’in gelişime açık bir konumda olması sebebi ile yeni vizyon projeler oluşturularak hizmetlere devam edileceğini dile getirdi.

Empati istasyonu ses getirdi

Görme Engelli Empati istasyonu hakkında düşüncelerini aktaran Püsküllü, Empati istasyonumuz ciddi ses getiren bir proje oldu. Bize gelen talep daha büyük bir yerdi fakat biz imkanlar ölçüsünde bu şekilde yapmıştık ama inşallah bir dahaki sefere Engelli kardeşlerimizin istediği büyüklükte bir istasyon kurmayı düşünüyoruz diye konuştu.

En memnun eden çalışma

Kendisini en memnun eden çalışmanın Bayanların denize götürülmesi hizmeti olduğunu ifade eden Püsküllü, geçen yıl başlayan uygulama Bayanlarımız tarafından güzel şekilde karşılandı, inşallah yeni dönemde de devam edecek, hatta günübirlik yerine 2 güne de çıkartabiliriz bunun çalışmalarını yapacağız diye konuştu.

Sosyal hizmetler devam ediyor

Üniversite Öğrencilerinin Kampüs ulaşımları, Hoş geldin Bebek, Engelli Vatandaşlarımızın ulaşımı, Yaşlı Bakımları ve Ev temizliği gibi sosyal hizmetlerin de devam ettiğini söyleyen Püsküllü, Sanat ve Meslek Eğitimi kurslarının başarı ile devam ettiğini dile getirdi.

Toplu Konut projesi

Toplu Konut Projesi hakkında ciddi çalışmalar yapıldığını dile getiren Püsküllü, komisyonumuz Belediye tarafından oluşturuldu. Hendek’te ilk defa tüm proje mühendislerini aynı masa etrafında topladık. Proje ile alakalı olarak konsensüs oluşturuyor arkadaşlarımız. Projelerin hepsini toparlayacağız, yani tüm fikirleri alarak tek projeye doğru yönleniyoruz. Tüm projeler şeffaf bir şekilde açık. Biz de Belediye olarak Kentsel Dönüşüm alanının karşısında bulunan alanda Sekretaryası, Hukuk Müşavirleri ve Mühendislerinin bulunduğu bir ofis oluşturacak ve gelen talepleri elemeye başlayacağız. Sonrasında tüm şartlar belirlenerek hak sahibi olacak Vatandaşlarımızı davet edeceğiz ve yapılacak ihale sonrası inşallah yapımına başlanacak diye konuştu.

Tarım Fuarı geliyor

Sakarya’da ilk defa Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın Hendek’te yapılacağını belirten Püsküllü, Hendek Ticaret Merkezinde yapılacak ve 3 gün sürecek bir organizasyon olan Fuara en az 65 bin ziyaretçi gelmesi bekleniyor ve Fuar İlçemize ciddi katkılar sağlayacaktır diye konuştu.

Görev yaptığı süre içerisinde yapılan hizmetler ile alakalı olarak bilgilendirmelerde bulunan Püsküllü, geride kalan 3 yıl içerisinde Hendek’te yapılan ve yapılması planlanan hizmetlerin bulunduğu katalogları Basın mensuplarına takdim etti.

Konuşmasına katalog üzerinden devam eden Püsküllü Hendek’te 3 yılda yapılanları kıza özetler geçerek anlattı.

3 yılda neler yapıldı;

126 Bin ton Asfalt kullanılarak 121.974 Mt Asfalt,
41.281 Mt Kilitli Parke,
26.029 Metre yol açıldı,
671.785 Metre Yol Stabilize yol bakım çalışması,
130.105Metre Sathi kaplama,
28.763 Metre Yaya Kaldırımı,
1558 Mt Bisiklet Yolu,
Tüm Yollarda 2 Metre Genişliğinde Görme engelli Kaldırım uygulaması,
390.061 Metre Yağmur suyu kanalı,
Muhtarlık Binaları,
Garaj Binası, Okul,
Köfdeci Dükkânları,
Ticaret Merkezi Konferans Salonu Yenileme,
Sağlık Ocağı,
Çöp Aktarma Tesisi yapılarak Nuriye Çöplüğü kapatıldı,
Muhammer Sencer Caddesi yenilendi,
Saat Kulesi ve Saat Park Projesi,
Yöresel ev projeleri,
Uludere 2.Etap tamamlandı,
43 Adet Çocuk Parkı, 21 Adet fitness park,
Sentetik saha, Uludere Park Tesisleri,
3 Bin Adet Ağaç, 7 Bin Adet Çiçek dikildi,
1 Futbol Sahası ve 1 Voleybol sahası, 2 Adet Basketbol sahası,
Hayvan Barınağı,
Numarataj çalışmaları

Hendek Belediyesi tarafından 2018 yılında yapılması planlanan yatırımlar

Toplu Konut Projesi,
Tarım ve Hayvancılık Fuarı,
Asfaltlama çalışmaları,
Çocuk parkları,
Hendek Meydanı ve Yer altı Otoparkı,
Yeşilyurt Ticaret Merkezi,
Çamlıca Pazaryeri,
Köy yerleşik alanları çalışmaları,
Uludere 3. Etap çalışmaları,
Afet Koordinasyon Merkezi,
Kamulaştırma Çalışmaları,
Sosyal etkinlikler.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2018, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184