İSİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Son günlerde isim değişikliği ile gündeme gelen Cami ile ilgili açıklama.

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA


Yeni Mahalle Muhtarı İsmet İskefiyeli ve Camii Derneği Üyeleri tarafından son günlerde isim değişikliği ile gündem gelen Yeni Mahalle Merkez Cami (M. Ercan Cami) konusunda açıklama yapıldı.

Yeni Mahalle Merkez Cami Kuran Kursu Toplantı salonunda yapılan toplantıya Yeni Mahalle Muhtarı ve Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı İsmet İskefiyeli, Cami Derneği Başkanı ve Yönetimi’nin yanı sıra Cami Cemaati ve Mahalle Halkı katıldı.

İsim değişikliği Cami Derneği’nin almış olduğu bir karardır

İskefiyeli, isim değişikliği konusunun Cami Derneği’nin almış olduğu karar doğrultusunda yapıldığını fakat olayların çok farklı noktalara çekildiğini dile getirerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

Geçtiğimiz dönemlerde 1 dönem için Cami Dernek Başkanlığına girerek Genel Kurul sonrasında 04.11.2015 tarihinde de Dernek Başkanlığı görevimi bıraktım.

O dönemlerden bu yana Camimizdeki gelişmeleri izliyor ve takip ediyorum. 1990 yılında bu Cami kurulduğunda Yeni Mahalle Kuran Kursu Yaşatma Derneği olarak kurulmuş. 1995 yılında da bir isim değişikliğine gidilmiş ve bu isim değişikliğinden bu yana da sıkıntılar oluşmuştur.

İsim değişikliği konusu, Cami cemaatinden gelen talep üzerine, ilk ismi Yeni Mahalle Merkez Cami olan bu Caminin 1994 yılında belirli Siyasi düşünceler ile değiştiğinden dolayı bugüne kadar Mahalle içerisinde ve Cemaat içerisinde devamlı sürtüşme olmuştur.

Konuşmasına Cami Derneğinin aldığı kararlar ve Evraklar ile destekleyen İskefiyeli, alınan karar Cami cemaati ve Mahalle halkımızın ortak kararları ile alınmıştır diyerek sözü Cami Derneği Yönetimi üyelerine bıraktı.

Cami Derneği Yönetimi üyelerinin de söz aldığı toplantıda, Cami isminin Siyasete alet edildiği gerekçesi ile Vatandaşların Camiden uzaklaştığı ve sorunlar meydana geldiği gerekçesi ile böyle bir karar alındığı bildirildi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan İskefiyeli, Cami arsasının iki kardeşe ait olduğu ve Cami arsasının birinin yerine zamanında Saygıdeğer Büyüğümüz Nevzat Ercan Bey kendisine ait olan 500m2 arsa ile takas etmek sureti ile Camimize arsa bağışlamış oldu. Fakat Camimize bir kişi değil birçok kişi gerek arsasını, gerekse maddi olarak katkı sağlamıştır dedi.
Camimizin yapılmasının ardından o tarihlerde meydana gelen Siyasi olaylarda kişi yâda kişilerin menfaatleri ön plana çıkarak Camimizin isminin Nevzat Ercan Cami olsun önerisi gelmiş fakat Sayın Nevzat Bey’e konu açıldığında kendisi de isminin verilmemesini beyan etmiş fakat ısrarlar üzerine de Babasının isminin verilebileceğini dile getirmiş.
Cami Derneği Yönetimi ve Cami Cemaatine sizlerin kararı Camimiz isminin ne yönde olması içindir diye soran İskefiyeli, Dernek Yöneticileri ve Cemaatin Yeni Mahalle Merkez Camisi olması yönünde el kaldırarak kararı onayladıklarını beyan ettiler.

Konuşmaların sonunda Cami Derneği ve Cemaat üyeleri, bizler Yenimahalle sakinleri olarak Camimizin bu şekilde Siyasi bir araç olarak isminin geçmemesi adına Mahalleliler ve Cami Cemaati olarak Yönetimimiz ile birlikte Camimizin isminin Yeni Mahalle Merkez Cami olmasına karar verdik. Bu konunun arkasında kimse farklı şeyler aramasın. Nevzat Ercan bizlerin bir değeridir ve kendileri ile hiçbir sorun ve problemimiz olmamıştır ki kendisinin dahi bu konudan haberdar olduğunu düşünmüyoruz. Önümüzdeki süreçte kendisinin de katılacağı bir toplantı düzenleyerek bu kararı kendisi ile de paylaşarak düşüncelerini öğrenmek adına bir çalışma yapacağız diyerek kamuoyunda yer alan haberlerin Siyasi hesaplaşmalar sonucu yer aldığı konusunda fikir birlikteliğinde olduklarını dile getirdiler.

Toplantı sonunda konuşan İsmet İskefiyeli, bugün burada Cami Derneğimiz ve Cemaatimiz ile birlikte kamuoyuna bu konunun gerçek yüzünü anlatmaya gayret gösterdik, umarız artık Camimizin ismi Siyasi bir konu olarak paylaşılmaz. Nevzat Ercan bizler için büyük bir değer ve İlçemize katkıları tartışılamaz. Ayrıca Cami Derneği ve isim değişikliği üzerinden karalama kampanyası yapmaya çalışan kişiler de amaçlarına ulaşamayacaklar diyerek sözlerini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2017, 13:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
İlyas tüfekci
İlyas tüfekci - 7 yıl Önce

muhtara soruyorum bu kararı alırken ısım degısıklıgını çok marıfetmıs gıbı konuşmuş.. hatta çok sınırlrnmış sınırlenmekte çok haklı çünkü bu ısım degısıklıgı vıcdanları sızlatmış a dan z ye tüm hendek halkının tepkısını cekmıs ve bır haftadır gerek yerel basın gerekse sosyal medyada bunun yanlış olduğunu dıle getırenler oldu.. sımdı soruyorum burası bu abadethane bakkal dükkanı ısmı degısmıs gıbı konuşuyor. haklı degılsın muhtar hendek halkına bu hakarettır ıhanettır

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184