İşte Fuar'ın Güzelleri

Sakarya 2. Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı dün güzeller geçidine sahne oldu.

İşte Fuar'ın Güzelleri


GL Platform Fuarcılık tarafından Sakarya Ticaret Borsası ev sahipliğinde, Hendek Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı, ikinci gününde yine ziyaretçi akınına uğradı.

Üreticiler özellikle tarım makinaları standlarında kuyruklar oluşturdu. Fuara, Sakarya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile Sakarya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin düzenlediği "Teke, Koç ve Buzağı Güzellik Yarışması" damga vurdu.

Sakarya'nın üstün genetik özelliklere sahip, özenle süslenen güzelleri, manken gibi yürüyüşleriyle tüm dikkatleri üzerlerinde topladı. Yetiştiriciliğe teşvik etmek için düzenlenen yarışmalara 25 yetiştirici katıldı. Kıran kırana geçen yarışmada, hayvanların sağlık durumu, vücut ölçüleri, yaşları, boynuz yapısı, ırk özellikleri ve vücut uyumu kriterlerine göre değerlendirme yapan juri, seçim dereyece girenleri belirlemede zorlandı.

Yarışma bahane, birliktelik şahane

Güzeller içinden ilk üçe girenler zorlu bir karar verme süreci sonrasında açıklandı. Değerlendirme sonucunda Koç Yarışması’nda birinciliğe Pamukova’dan Recep Yılmaz’ın yetiştirdiği Ayber adını verdiği koç layık görüldü. Teke kategorisinin şampiyonu ise Geyve Yaylak’tan Arif Avcı’nın yetiştirdiği “Reis” oldu. Avcı, yetiştirdiği her hayvana gözü gibi baktığını söyledi.

Biberonlu Çilek şampiyon oldu
Simental Irkı Buzağı kategorisinde biberonuyla podyuma çıkan “Çilek” isimli buzağı birinci oldu. Holstein Irkı Buzağı Kategorisinde ise Osman Yavuz’a ait “Baran” rakiplerini geride bırakarak gönülleri fethetti. Yavuz, yarışma bahane, birlikte olmak şahane dedi.

Dertlerine derman olacağız

Sakarya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yasin Toçoğlu zorlu koşullar altında üretim yapan çiftçilere moral olmak için bu yarışmaları düzenlediklerini belirterek, biz bölgemiz dahilindeki her yetiştiriciye tek tek ulaşmaya çalışıyoruz. Onlar sıkıntı ve sorunlarında bizimle temasa geçiyorlar biz de elimizden geldiğince dertlerine derman oluyoruz. İnanıyoruz ki el ele verilince aşılmayacak sorun yoktur diye konuştu.

Tarım yaşamdır, dönüşümdür

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Erhan Fidan ise tarım ve hayvancılığın "yaşamı ve dönüşümü" ifade ettiğini belirterek Türkiyenin en verimli topraklarına sahibiyiz. Dört mevsim tarım yapıyoruz dedi. HAYKOOP Başkanı Recep Pulat da seneye düzenlenecek olan yarışmada hayvanların açık artırma ile satılması önerisinde bulunarak seneye birinci olanlardan birini de ben alacağıma söz veriyorum. Maksat üretici kazansın dedi.

Yarışma sonunda üçüncüler çeyrek, ikinciler yarım, birinciler de tam altın kazanırken, katılan tüm çiftçilere yem hediye edildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2019, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184