İşte Hendek Sosyal Konutlarının Detayları

Hendek Belediyesi yapılacak olan Sosyal Konutlar hakkında bilgilendirdi, işte detaylar...

İşte Hendek Sosyal Konutlarının Detayları


Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Akpınar mahallesinde inşa edilecek olan toplu konutlarla ilgili ön başvuru sürecinin 23 Mart Pazartesi günü başlayacağını söyledi.

Talep toplama süreci

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, toplu konut projesinde talep toplama sürecinin başlayacağının müjdesini verdi.

Başkan Babaoğlu, Sosyal bir projeye imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çalışıp bir türlü ev alamayan vatandaşlarımızı kira öder gibi konut sahibi yapacağız. Modern ve örnek alınan yeni bir yaşam alanı inşa edeceğiz. Projemizdeki konutlar farklı mimarisi, yeşil ve sosyal donatı alanlarıyla fark yaratacak. İçerisinde okul, kreş, sağlık ocağı, fırın, market gibi ticari donatı alanlarla birlikte otoparklar, yürüyüş ve bisiklet yolları yer alacak dedi.

23 Mart-03 Nisan ön başvuru

Ön başvuru sürecinin başladığını duyuran Babaoğlu, ilk olarak 600 adet 100 metrekare 2+1 daire modelleri 160 bin TL üzerinden satışa sunulacak. Yüzde 20 peşinat alınacak dairelerde, 750 TL’den başlayan taksitler ve 180 aya kadar vadeli olarak kullandırılacak kredi ile vatandaşlarımızı konut sahibi yapmayı hedefliyoruz. Başvurular 4 ayrı kategoride kabul edilecek. Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimler, en az %40 engelli vatandaşlarımız, emekliler ve diğer alıcı adaylar olarak kabul edilecektir. Başvurular 23 Mart Pazartesi günü başlayacak ve 03 Nisan Cuma 2020 günü sona erecek. Ön başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından proje tanıtımı yapılarak kura çekimi yapılacak. Hendek’imize hayırlı olsun dedi.

İşte başvuru detayları

Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız 23 Mart-03 Nisan tarihleri arasında Vakıfbank Hendek Şubesi TÜRKAY Hendek Yatırım Planlama ve Hizmet AŞ. Toplu Konut hesabına 1000 TL (Bin TL) yatırarak T.C. numarası ve cep telefon bilgisi ile başvuru yapabilecek. İnternet bankacılığı üzerinden de yapılabilecek başvuruda TC numarası ve iletişim bilgisi mutlaka girilmelidir. Bu bedel hak sahiplerinin daire bedellerinden düşülecek, hak sahibi olamayanlara ise faizsiz olarak iade edilecek. Talep toplama sürecinin sona ermesinin ardından kura çekim işlemleri; şehit yakınları, gaziler, dul ve yetimler, engelliler, emekliler ve diğer alıcı adayları kategorilerinde gerçekleştirilecek.

Şartlara Dikkat!

Konut başvurusu yapacak vatandaşların Sakarya’da ikamet etmeleri, eşi veya kendisine ait konutun olmaması gerekiyor. 25 yaşını doldurmuş olması, hane halkının en fazla net 5,500 lira gelirinin olması şartı aranmaktadır. Alınan konutlarda 7 yıl satılamaz şartı ile birlikte alıcının kendisi veya ailesi için ikamet koşulu aranmaktadır.

İnternet Bankacılığı Üzerinden de Başvuru Yapılabilecek

Başvuru Başlama Tarihi: 23 Mart Pazartesi 2020
Başvuru Bitiş Tarihi: 03 Nisan Cuma 2020
Banka: Vakıfbank Hendek Şubesi
Hesap Adı: Türkay A.Ş.
Hesap No: TR94 0001 5001 5800 7310 1015 80

Başvuru şartları

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

1. T.C vatandaşı olması,

2. Projenin bulunduğu SAKARYA ili HENDEK ilçesi sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir)

3. Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)

4. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.)

5. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5.500 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 5.500 TL olması gerekmektedir.)

6. Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuru yapması gerekmektedir.

Ayrıca, yukarıdaki başvuru şartlarına sahip olan;

• 1. Kategori olan “Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin”
• 2. Kategori olan“En az %40 Engelli Vatandaşlarımızın”
• 3. Kategori olan “Emekli Vatandaşlar”ın
• 4. Kategori olan “Diğer alıcı adaylarının” başvuruları ayrı olarak 4 kategoride kabul edilecektir.

Başvuru için gerekli belgeler

Başvuru sahipleri,

• Kimlik Fotokopisi,

• Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, kredi kullanım durumuna göre T.C. Emekli Sandığından alacakları “Hak Sahipliği Belgesi”

• Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 40 engelli olduğuna dair)

•Emekli vatandaşlarımız, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan Emekli Kimlik Belgesini veya belgesi henüz çıkmadı ise emekli olduğunu gösteren belge veya yazıyı ibraz edeceklerdir.

•Vukuatlı nüfus kayıt örneği

Kura çekilişi

1. Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecektir.

2. Engelli vatandaşlarımıza konut sayısının %5’i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutulacaktır.

3. Diğer başvuru sahipleri, İdaremiz genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile belirlenecektir.

Kura çekim işlemleri belirlenen kategori önceliğine göre gerçekleştirilecektir.

1. Sırada Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerin konutları
2. Sırada Engelli Vatandaşlarımızın konut Alma hakkı ve konut belirleme kurası
3. Sırada Emekli Vatandaşlarımızın Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme kurası
4. Sırada Diğer başvuru sahiplerinin Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme kurası

Sözleşme imzalama aşamasında ibraz edilecek belgeler

1. Başvurulan projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olanların kimlik ibrazı, kayıtlı olmayanlar için Nüfus Müdürlüklerinden alınacak son 1 (bir) yıldır projenin yer aldığı ilde ikamet ettiğini gösterir belge. (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuranlar 3 (üç ) yıl ikamet ettiğini kanıtlayacak belgeyi) ibraz edecektir.

2. Hane halkı gelirinin en fazla net 5.500 olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri.

• Başvuru sahibi evli ise kendisi ve eşinden çalışan varsa kendisinin ve eşinin ayrı ayrı gelirini kanıtlayan belgeler (tabi olarak çalıştıkları sosyal güvenlik kurumlarından çalıştığına dair alınan belgeler ile maaş bordroları, maaş belgeleri, vb.)

• Başvuru sahibi veya eşinden herhangi biri çalışmıyorsa Sosyal Güvenlik Kurumundan çalışmadığına dair belgeleri.

• Başvuru sahibi emekli ise, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan maaş dökümü veya emekli maaşının yatırıldığı banka hesap ekstresi.

Gerekli görüldüğünde ek belge istenebilecektir.

Oturma koşulu ve devir işlemleri;

1- Projelerde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar 7 yıldan az olmamak şartıyla devredemeyeceklerdir.

2-Ayrıca, sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranacak olup, alıcının, kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilecektir.

3-Gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde, kurada hak sahibi olanların konut alma hakları iptal edilecektir. Sözleşme imzalanmış ise sözleşmeleri feshedilerek gerekli hallerde ödenen peşinat tutarları irat kaydedilecek ve ödenen taksit tutarları masraflar tahsil edildikten sonra faizsiz olarak iade edilecektir.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2020, 15:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
Bir garip
Bir garip - 4 yıl Önce

5500 tl net gelirimiz olsa inanın bu projeye ihtiyaç duymadan da ev sahibi olabilirdik sayın başkan nerde kaldi dar gelirli sözleri

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184