İstiklal Marşımızın Kabulünün 98. Yılı Kutlu Olsun

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

İstiklal Marşımızın Kabulünün 98. Yılı Kutlu Olsun


İstiklal Marşı, Türk Milletinin Vatan ve Bayrak sevgisinin, özgür ve bağımsız yaşama arzusundan tavız vermeden, haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin bir eseridir.

Alçak gönüllü, Vatanına aşık bir şair olan Mehmet Akif Ersoy, "Allah bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" derken verilen mücadelenin büyüklüğünü, Milletimizin zor şartlar altında gösterdiği kahramanlığı ifade etmiştir.

Milletimizin gönlünde farklı bir yer edinmiş olan şairimiz fikirleri, idealleri, mütevazı hayatı, asil duruşuyla da kendinden sonraki nesiller için önemli bir ilham kaynağı olacak, örnek alınacak bir şahsiyettir.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 98. yılında bu güzel Vatanı bizlere emanet eden, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm Şehitlerimizi, Gazilerimizi ve merhum Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla ve rahmetle anıyorum.


Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2019, 14:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184