İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy Anıldı

İstikal Marşının kabulünün 99. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı yoğun katılımla gerçekleşti.

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy Anıldı


Hendek İmam Hatip Lisesi tarafından Hendek Ticaret Merkezi konferans salonunda düzenlenen programa Kaymakam Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya, Jandarma Komutanı Yzb. Süleyman Sercan Candan, İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, İlçe Müftüsü Mürteza Gür, HDH Başhekimi Dr. Sedat Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, İlçe Spor Müdürü Süleyman Akıcı, Nüfus Müdürü Turgay Azın, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve Veliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklâl marşının okunmasının ardından Hendek İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Selman Topaç Kur’an-ı Kerim okudu.
Açılış konuşması yapan Meslek dersleri Öğretmeni Kadir Bilgiç Mehmet Akif Ersoy'u ve İstiklal marşının kabulünü anlatarak, selam olsun Akif yürekli insanlarımıza, bu ruh ve bu mukaddes davayı, dünden bugüne, bugünden yarına taşıyan Akif yürekli yiğitlere diyerek İstiklal Marşının nasıl yazıldığıve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ile ilgili bilgiler verdi.
Açılış konuşmasının ardından Öğrenciler tarafından Şiirler okundu ve Okul Öğretmenlerinden Fatih Eren Şaşmaz'ın yazdığı Diriliş adlı oyun sergilendi.
Program sonunda Mehmet Akif konulu Şiir yarışmasında 1. olan Numan Sunman’a ödülünü Kaymakam Halil İbrahim Acır, İkinci Selenay Kansu’nun ödülünü Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, üçüncü olan Sudenur Duru’nun ödülünü ise Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya verdi.
Ödül takdiminin ardından günün anısına çekilen toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi.


Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2020, 14:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184