KADINLARA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ 82. YILI

Ak Parti Hendek İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Kavakçı Tosun, yayınladığı mesajla 5 Aralık 1934'te Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 82'nci yılını kutladı.

KADINLARA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ 82. YILI


Cumhuriyetin en büyük kazanımlarından birinin Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınması olduğunu belirten Başkan Emine Kavakçı Tosun, Türk kadını, seçme ve seçilme hakkına, günümüzde gelişmiş demokrasi olarak anılan birçok Avrupa ülkesi kadınlarından daha önce sahip olmuştur. Bu, Cumhuriyetimizin kadınlara verdiği değeri ve Türk demokrasisinin sağlam temelini gösteren en önemli kanıtlardan biridir dedi.

Kadınların Kurtuluş Savaşının kazanılmasında önemli rol oynadığını belirten Tosun, Kurtuluş Savaşı'ndaki topyekûn mücadelenin kazanılmasında büyük rol oynayan kadınlarımız, 5 Aralık 1934'te seçme ve seçilme hakkı elde ederek Türkiye'nin aydınlık geleceği için de önemli bir görev üstlenmiştir.

Kadınlarımızın, seçme ve seçilme hakkı elde etmelerinin 82'nci yıldönümünü ve Kadın Hakları Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyorum şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2016, 16:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184