Kaldırım İşgalinde Ortak Akıl

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, kaldırım işgali konusunda İlçe merkezinde bulunan market ve çay ocağı esnafıyla bir araya geldi.

Kaldırım İşgalinde Ortak Akıl


Kaldırım işgali konusunda ilçe merkezinde bulunan market ve çay ocağı esnafıyla bir araya gelen Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Yayaları mağdur eden kaldırım işgali, esnaflarımızın duyarlılığı ile kendiliğinden çözülecektir. Örnek alınan, herkesin hayran kaldığı bir Hendek’i iş birliği içinde hep birlikte inşa edelim dedi. Babaoğlu toplantı sonunda alınan kararları açıkladı.
Kaldırım işgali

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, ilçede faaliyet gösteren market ve çay ocağı esnafıyla belediye meclis toplantı salonunda bir araya geldi. Kaldırım işgaline çözüm üretmek zorunda olduklarını anlatan Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, kaldırım işgali sorununu istişare ve diyalogla çözmek istiyoruz. Halkımızın yüzde 90’u kaldırım işgallerinden şikâyetçi ve bu sorunun ivedi bir şekilde çözülmesini istiyor. Kaldırımdaki işgaller özellikle yaşlılarımız, kadınlarımız, çocuklarımız ve en önemlisi engelli kardeşlerimizi çok zor durumda bırakıyor. Halis bir niyetle kimseye haksızlık etmeden, mağduriyet yaratmadan ve ayrıcalık tanımadan sizlerin de desteğiyle hep birlikte bu sorunu çözmek istiyoruz. Bu memleket hepimizin, toplumun ortak kullanım alanlarını kısıtlayamayız. Vatandaşımızın talebi doğrultusunda ortak bir karar alarak çözüm bulacağız dedi.
Sınır belirlenecek

Başkan Babaoğlu, hiç kimseye haksızlık etmeden bu işi çözmek istiyoruz. Objektif bir şekilde bu soruna çözüm getireceğiz ve sorunu çözerken herkese karşı adil, şeffaf olacağız. Gelin hep birlikte Hendek’imize sahip çıkalım. Örnek alınan, herkesin hayran kaldığı bir Hendek’i hep birlikte inşa edebiliriz. Biz güzel ve örnek uygulamaları hayata geçirirsek kazanan Hendek olacaktır. Kaldırım işgali esnaflarımızın duyarlılığı ile kendiliğinden çözülecektir. Kaldırım işgali aynı zaman bir hak ihlalidir. Yaptırımdan ziyade iş birliği içinde çözüm bulmak istiyoruz. Esnaflarımıza gösterecekleri anlayış ve hoşgörüye şimdiden teşekkür ediyorum diye konuştu. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda esnaflarda görüşlerini dile getirdiler.
Alınan kararlar

Toplantıda çay ocağı esnafının sabah açılış saatinden itibaren saat 20.00’a kadar hiçbir şekilde kaldırım işgali yapmaması karara bağlanırken, saat 20.00’dan sonra çay ocaklarının dükkanları önüne belirlenen sınırlar ölçüsünde tabure koyması kararlaştırıldı. Marketler içinde kendi parsel sınırları ve komşularının yaptığı işin durumuna göre sınır belirlenmesi kararlaştırıldı. Esnafla müşterek alınan karar nedeniyle teşekkür eden Başkan Babaoğlu, esnafın alınan kararlara harfiyen uyacağından hiçbir şüphe duymadıklarını söyledi.


Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2019, 15:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184