Kandiller Özel Gecelerdir

Ak Parti Hendek Belediye Başkan Adayı Ali Kemal Sofu, Regaib Kandili ve Üç aylar başlangıcı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kandiller Özel Gecelerdir


Üç aylar olarak adlandırdığımız mübarek aylardan, Recep Ayı’nın ilk kandil gecesi olan Regaip Kandili bugünlerden birisidir.

Üç aylar, dini duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı, hayır ve iyiliklerin arttığı bir mevsimdir. Bu nedenle, bu kandil günleri, bizlere Allah(c.c) ile olan bağımızı yeniden gözden geçirme ve bu manevi iklimden yararlanmak için büyük fırsatlar sunmaktadır. Müslümanlar her zaman şefkatli, merhametli ve affedici olmalıdır. Mübarek gün ve geceler insanlara unutulan iyi davranışları hatırlatır.

İştirak edeceğimiz bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimizin Regaip Kandilini kutluyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam âleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum.


Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2019, 13:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184