Karadenizliler Tek Çatı Altında Toplanmak İstiyor

Hendek'te yaşayan Karadenizliler, dayanışma içinde olmak için Karadeniz derneklerini bir çatı altında toplanması için toplantı yaptı.

Karadenizliler Tek Çatı Altında Toplanmak İstiyor


Moss Kafe & Restaurantta yapılan ön toplantıya yüksek katılım oldu. Toplantının organizasyonuna öncülük eden Kayhan Şafak, Osman Güney ve Aytekin Tutkun, katılımcılara toplantının amacı hakkında bilgi verdiler.

Toplantıya katılanlar, Hendek'te faaliyet gösteren Karadeniz Derneklerinin bir çatı altında birleşmesi ve kurulacak olan yeni derneğin ismi hakkında düşüncelerini belirtti.

Toplantıya katılanların büyük bir çoğunluğu derneğin ismini, Hendek Tüm Karadenizliler Derneği olmasını istedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır, İstişare Kurulunun Başına Seçildi

Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır, toplantıda bir konuşma yaptı. Bahadır;" Karadeniz Bölgesi Türkiye'nin en önemli bölgelerinden. Karadeniz Bölgesini ele almak isteyenler, HOPA'dan ŞİLE'ye kadar olan bölgeyi ele almalıdır. Hendek, Karadeniz nüfusunun en yoğun olarak yaşadığı bir şehirdir. Hendek nüfusunun %70'i Karadeniz insanıdır. Karadeniz insanı, ticarette, siyasette başarılıdır. İlçe ekonomisinin temelini Karadenizliler oluşturuyor. İlçe siyasetinde Karadenizliler etkili. Bugün burada, tüm Karadeniz bölgesini kapsayacak, temsil edecek bir derneği kurma çalışmaları için toplandık. Şu anda ilçemizde 2 derneğimiz var. Bir üçüncüsünü açmak hoş olmaz. Diğer dernekleri de içimize katarak, tek dernek çatısı altında birleşirsek başarılı oluruz. Diğer dernek başkanlarını tanıyorum. Ben de onlarla birlikte dernek çalışmalarında bulundum. Onları ikna edip, tek dernek çatısı altında toplanmalıyız. İşte o zaman birlik ve beraberlik olur. Bunun içinde bir istişare kurulu oluşturup, görüşmelere başlayalım" Diye konuştu.

Toplantıda Oluşturulan İstişare Kurulu:

Hüdaverdi Bahadır

Hamit İsmailoğlu

Tarık Yazıcı

Aytekin Tutkun

Erol Çetinkala

İstişare Kurulu üyeleri adına Hüdaverdi Bahadır, bu hafta içerisinde mevcut olan Karadenizliler Derneği Başkanı İbrahim Kurul ve Genç Karadenizliler Derneği Başkanı Ahmet Der ile görüşerek, tüm Karadeniz Derneklerinin tek bir çatı altında toplanması için mevcut derneklerin kapatılması ve Hendek ilçemiz de Tüm Karadenizliler Derneği adı altında tek bir dernek kurulması yönündeki taleplerini ileteceklerini toplantıda belirtti.

İsmailoğlu, Birlikten Yanayım, Dedi

Toplantıda düşüncelerini belirten Hamit İsmail, birlikten kuvvet doğar, birlik olmak her zaman iyidir dedi.

Hamit İsmailoğlu, Karadeniz Bölgesi insanının bir araya gelmesi, Hendek ilçesine güç katar. Birlikten kuvvet doğar. Bu kuvvet, Hendek şehrinin kalkınmasına, büyümesine ve güzelleşmesine hız katar. Ben de diğer dernekleri kırmadan üzmeden tek çatı altında toplamayı uygun buluyorum.

Hamit İsmailoğlu konuşmasının sonunda istişare kurulu oluşturulmasının doğru bir düşünce olduğunu ve bu düşünceyi desteklediğini belirterek, görüşmelerin biran önce başlatılmasını istedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2020, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184