Karantina Mahallesine İnceleme

Hendek Karatoprak Mahallesinde bazı Vatandaşların ekmek konusunda sıkıntı yaşadıkları ve muhtarın karantina bölgesine giriş-çıkış yaptığı yönündeki şikayeti üzerine inceleme başlatıldı.

Karantina Mahallesine İnceleme


Hendek Devlet Hastanesi’nde temizlik görevlisi olarak çalışan V.K. isimli bayanın koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıkması sonucu hem mesai arkadaşlarına test yapılmış hem de kadının yaşadığı Hendek ilçesi Karatoprak Mahallesinde yapılan filyasyon çalışma sonrasında kadının temas ettiği belirlenen 12 kişi ile bu kişilerin teması olan toplam 54 kişi 14 gün boyunca karantina altına alınmıştı.

Ekmek sıkıntısına inceleme

Karantina sürecinde bazı vatandaşlar ekmek bulma konusunda sıkıntı yaşadıkları yönünde iddiada bulunurken, Sakarya Valiliği ve Hendek Kaymakamlığı tarafından inceleme başlatıldı.

Karatoprak Mahallesi’nde yaşayan S.F. Mahallemizde yaşayan bir komşumuzda koronavirüs tespit edildi. Mahallemiz karantina altına alındı ancak muhtar sürekli geliyor. Bizim çocuklarımıza virüs getirmesini istemiyoruz. Muhtar her gün çıkıyor, sağda solda geziyor ama bizi buraya hapsediyor. Bu nasıl adalet? Bu nasıl hastalık? dedi.


Mahalle sakini N.K. ise, burada jandarma görevini yapıyor tamam ama ekmek istiyoruz, çocuğum ekmek almaya giderken jandarma ekipleri ceza yazmaya kalkıyor. Muhtar sürekli dışarda, kimse ona bir şey demiyor diye konuştu.

Vefa Destek Grubu ihtiyaçlarını karşılıyor

Hendek Kaymakamlığı iddialara ilişkin yaptığı açıklamada, Mahallede karantina bölgesinin dışında bulunan 2 marketin aktif olarak çalıştığı ve Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerinin sürekli olarak vatandaşlara ürün getirdiğini, mahallede yaşayan bazı vatandaşlara ise Kaymakamlık tarafından ücretsiz gıda yardımı yapıldığını belirtti.

Açıklamada, Mahalle Muhtarının karantina altına alınan kısma giriş ve çıkışlarının izinli olarak gerçekleştirdiği ve vatandaşların ihtiyaçlarını karşılaması için izin verildiği belirtildi.

Devletimiz Vatandaşlarımızı yalnız bırakmıyor

Karatoprak Mahallesi Muhtarı Turgut İzci, burada ekmek gelmemesi gibi bir durum yok, insanların hayvanlarına yem bile geliyor. Devletimiz asla Vatandaşı yalnız bırakmıyor. Lastiği patlayanın lastiğini yaptırıyoruz, mazotu bitenin mazotunu alıyoruz. İnsanlar bir süredir evde olduğu için sıkılıyorlar haliyle, yoksa bir sorun yok ifadelerine yer verdi.


Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2020, 20:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184