Kaymakam Muhtarlarla Toplandı

Hendek Kaymakamı Orhan Burhan başkanlığında Kurban Bayramı dolayısıyla muhtarlarla toplantı yapıldı.

Kaymakam Muhtarlarla Toplandı


Toplantıda muhtarlara talimat veren Kaymakam Burhan, “Kurban derilerini muhtarlar toplasın, daha sonra belediye sizden alacak” dedi.

Toplantıya katılım

Hendek Kaymakamı Orhan Burhan ve İlçe Muhtarlar Dernek Başkanı Emin Dursun Kula nezaretinde Hendek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler binasının Toplantı Salonu’nda toplantı yapıldı. Toplantıya; İlçe Tarım Müdürü Erhan Sunman, Hendek Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sedat Aydın, Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır, İlçe Müftüsü Murtaza Gür, Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Dursun Kula ve muhtarlar katıldı.

Fındıkçı konuşuldu

Toplantıda açıklamalarda bulunan Kaymakam Orhan Burhan, öncelikle ülkemizde ve ilçemizde bulunan fındık fiyatlarından söz etti. Fındığa güzel fiyat verildiğini belirten Kaymakam Burhan, “İlçemize Doğu’dan gelen misafirlerimize her zaman olduğu gibi bu sene de aynı işlemleri yapmaktayız. Ayrıca çocuklarını okumaları için Mustafa Asım İlkokulu’nu açmış bulunuyoruz.  Bu okulda çocuklar Türkçe öğrenerek eğitim görüyor” dedi.

Muhtarlar görevli

Aynı zamanda Kaymakam Burhan, Kurban Bayramı’nda muhtarlara talimat vererek “ Vatandaşımız kurban derilerini belirli bir yere versin. Türk Hava Kurumu daha önce alıyordu. Kapatıldığı için bize bir bilgi gelmedi. Ama bir bilgi gelirse en kısa sürede sizlere ileteceğiz. Muhtarlarımızda Kurban Bayramı’nda derileri toplayabilir. Daha sonra belediye gelip sizlerden alacak” dedi.

Bayramda temizlik

Kaymakamı Burhan, önümüzdeki hafta Kurban Bayramı olduğu için Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır’dan, kurban kesimleri hakkında, belediye tarafından gerçekleştirilin ve gerçekleştirilecek temizlik çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Nakit para

Daha sonra kürsüye çıkarak muhtarlara tarım, fındık bakımı, toplanması ve saklanması üzerine bilgi veren İlçe Tarım Müdürü Erhan Sunman, “İlçemize fındık zamanında 150 milyon nakit para giriyor. Bu durumda fazlasıyla bizleri mutlu ediyor ” dedi.  İlçe Müftüsü Murtaza Gür konuşmasında, kurban yardımı beklediklerini ve yardımların ülke içi ve dışına ulaştırıldığını söyledi.

İlçe sağlığın durumu

Hendek Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sedat Aydın ise sunumunda poliklinik ve doktor hizmetleri, hastaneyle irtibat için yapılan çalışmalardan, sağlık çalışanlarına yönelik uygulanan şiddet ve baskılardan ve ameliyatlardan bahsederek çalışmaları paylaştı.

Plakasız araçlar

Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Dursun Kula, vatandaşı uyararak sel bölgesi Düzce’den plakasız araçların gelerek yardım istediğini belirtti. Başkan Kula, “Plakasız araçlar gelerek sokak sokak geziyor ve sel mağduruyuz diye yardım istiyor.  O bölgelerden yardım için size plakasız araçlarla gelen hiç kimseye destek vermeyin. Bu tip insanlara güvenmeyin ve yardım etmeyin. Hemen jandarmayı arayın” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2019, 17:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184