Kayran Ailesinden Örnek Davranış

Hendek İlçemizde 4 aylık hamile Zehra Kayran kazada ağır yaralandıktan sonra hastanede beyin ölümü gerçekleşen 8 aylık eşinin organlarını bağışlayarak, 5 hastaya umut oldu.

Kayran Ailesinden Örnek Davranış


Hendek Dikmen Mahallesinden Hasret Kayran'ın (35) kaldırıldığı hastanede bir süre sonra beyin ölümü gerçekleşti. 

Hasret Kayran’ın Eşi Zehra Kayran aldığı karar ile hastanede beyin ölümü gerçekleşen 8 aylık eşinin organlarını bağışlayarak, 5 hastaya umut oldu.

Sapanca'da TEM Otoyolu'nda iki hafta önce arızalanan otomobiline bakmak için durduğu emniyet şeridinde TIR'ın çarpması sonucu ağır yaralanan Hasret Kayran'ın (35) kaldırıldığı hastanede bir süre sonra beyin ölümü gerçekleşti. 

Kocasının beyin ölümünün gerçekleştiğini öğrenen 4 aylık hamile Zehra Kayran (27) eşinin organlarını bağışlama kararı aldı. Karar üzerine ameliyata alınan Kayran'ın organları, nakil bekleyen 5 haftaya ulaştırıldı. Eşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Zehra Kayran, eşinin organları sayesinde 5 hastanın sağlığına kavuştuğunu öğrenince buruk da olsa mutluluk yaşadı.

8 aylık eşini kazada kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Zehra Kayran, "Kaza Sapanca'da oldu. Kaza olduktan sonra Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldi. Zaten onu ilk orada gördüm. Gözünü kapalı gördüğümde anladım zaten. Eşimi çok iyi tanıyorum. Doktorların bana çok yardımı oldu. Hamile olduğum için daha hassas davrandılar ve vefat haberini de hemen söylemediler, alıştıra alıştıra söylediler" dedi.

Zehra Kayran, hastanede yaşadıklarını ve organ bağışı kararı almalarını ise bu sözlerle anlattı. 

Kayran, "Üç günü yoğun bakımda geçti, iç kanaması vardı. Ancak hala bir umudumuz vardı. Çünkü iç kanaması durmuştu. Ama beyin ölümünün gerçekleştiğini doktor sonradan söyledi. Doktor bunu söylediği zaman ben ani bir tepki veremedim. Çünkü buna kendimi alıştırmıştım. Kendimi kaybedemem çünkü bebeğim de var. Bir canım orada bir canım burada. Canım çok yanıyor ama, bu dünyada onun için yapabileceğim her şey bitmişti. Diğer tarafa onu nasıl hazırlayabilirim diye düşündüm ve dedim ki amel defteri kapanmasın, organlarını bağışlayalım. Doktora hemen bu teklifi sunduğumda çok şaşırdı. 'Biz sana bu teklifi sunacaktık senin bize bu teklifle gelmen çok şaşırtıcı oldu' dedi" diye konuştu.

Organ bağışı konusunda çağrıda bulunan Zehra Kayran, "Kendi acılarını yaşasınlar, acının tarifi yok ama acılarına çok kapanmasınlar. Ölü için biz sadece bunu gömelim, dua edelim bu onun için yeter diye düşünmesinler. Öteki tarafa da ne götürebilir diye düşünsünler. Benim şuanda içim eşime karşı çok rahat. Çünkü onun için her şeyimi yerine getirdim. Ölümüzle birlikte kendimizi de gömmeyelim. Çünkü hayat devam ediyor. Hayatta olanları da düşünelim" diye belirtti.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2018, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184