Kırktepe'de defnedilecek

Uzun yıllar Hendek İlçesi Kırktepe Mahallesinde yaşayan ve daha sonra işi sebebiyle İstanbul’a taşınan Osman Yılmaz’ın kızı Şevval Yılmaz, Kartal’da çöken 8 katlı binada enkazda kalarak hayatını kaybetti.

Kırktepe'de defnedilecek


Genç kızın cenazesi yarın Hendek’e getirilecek.

Camiye Gitmiş

Hendek İlçesi Kırktepe Mahallesinde yaşayan ve uzun süre önce işi sebebiyle İstanbul’a taşınan Osman Yılmaz enkazın olduğu saatlerde ikindi namazını kılmak için camiye gittiğini ve döndüğünde binanın çöktüğünü gördü. Yılmaz yaptığı açıklamada, “Binanın 1999 depreminden sonra güçlendirildiğini söyleyen ve olay sırasında camide olan baba Osman Yılmaz ise “Sağlam diye daire aldık. Girişte tekstil atölyesi vardı. İçeride çalışma olduğunu söylüyorlardı. Ama ben bir şey görmedim. Binada ne olduysa son üç günde oldu” şeklinde konuştu.

Anne Kurtarıldı

Enkazdan çıkarılan anne Güler Yılmaz “Birkaç gün önce mutfak dolaplarından gıcırdama duydum. Bina çökmeden yarım saat önce balkona çıkmıştım. Titrediğini hissettim. Şevval’i yanıma çağırdım. ‘Deprem mi oldu?’ dedim. Haberlere baktı. Olmadığını görünce Şevval odasına döndü. Dakikalar sonra bina çöktü” ifadelerini kullanırken, enkazdan çıkarıldıktan sonra kızının yerinin tarif etmesiyle kurtarma çalışmaları o yönde ilerledi.

Acı Haber Geldi

Kartal'da çöken binanın enkazında yapılan aramalarda hemşirelik öğrencisi Şevval Yılmaz'ın cansız bedenine ulaşıldı. Kartal'da çöken binada ölü sayısı 15'e yükselirken, Şevval Yılmaz'ın cansız bedeni enkaz altında çıkarıldı. Yılmaz'ın hemşirelik öğrencisi olduğu öğrenildi. Genç Şevval’in cenazesinin yarın Hendek’e getirileceği ve Kırktepe Merkez Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından defnedileceği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2019, 19:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184