KONSEY BAŞKANINDAN ATAMALARA TEPKİ

Eğitim Fakültesi Öğrenci Konseyi Başkanından Ağustos Atamalarına Tepki

KONSEY BAŞKANINDAN ATAMALARA TEPKİ


Eğitim Fakültesi Öğrenci Konseyi Başkanı Mesut Karayiğit yaptığı açıklamada bugün güzel ülkemin geleceği olan, yarını olan öğrencilerin karne heyecanını ve sevincini yaşamış bulunuyoruz. Ancak her ne kadar da bu sevinci de yaşasak eğitim sistemiyle sürekli oynanması ve eğitim sistemi hakkındaki belirsizlikler öğretmenleri ve öğretmen adaylarını tedirgin etmiştir.

Ülkemizde 400 bin atama bekleyen öğretmen vardır. Eğitim-öğretim süreci içerisinde sınav takviminin değişmesi ve ağustos ayında olmasını beklediğimiz öğretmen atamalarının şubat ayına çekilmesi eğitim sisteminin siyasete kurban gittiğinin açık bir göstergesidir. Temmuz ayında yapılacak bir sınav için şubatta atama olması öğretmen adayının sınava hazırlanış sürecini olumsuz etkileyecektir.

Yarınlarımız olan öğrencileri güvenli bir şekilde öğretmenlere teslim etmek için öğretmenlerimizin ve öğretmen adaylarının sorunlarına çözümler bulunmalı, öğretmenlik mesleğinin maddi, manevi saygınlığı devam ettirilmelidir. Bu vesile ile bir eğitim-öğretim sezonu daha geride bırakan tüm öğretmen ve öğrencileri tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2016, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184