Küçük Hafızlar Belgelerini Aldı

Hendek Nene Hatun Kız Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu Hafızlığa Başlama merasimi yapıldı.

Küçük Hafızlar Belgelerini Aldı


Hendek Ticaret Merkezinde düzenlenen programa Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, Sakarya Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Bayraktepe Dernek Başkanı Özcan Nalbant, Hendek Nene Hatun Kız Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Erol Özçetin, Hendek Belediyesi Başkan yardımcısı Sinan Baylan, Öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Öğrencilerin İlahi okumalarının akabinde Saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasıyla başlayan tören Okul Müdürü Erol Özçetin’in Selamlama konuşması ile devam etti.

Anne ve Babaları kutluyorum

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Hafız ezberlemek korumak, aynı zamanda Allah’ın ismi sıfatlarından birisidir. Kuran-ı Kerim karanlıktan aydınlığa geçiştir. Kuran-ı Kerim cehaletten kaçıştır. Kuran-ı Kerim kirlenen kalplerden temizleniştir. İşte bu güzel kitabımızın ilk emri İkra, Oku. Yaradan Rabbinin adıyla oku. Bugün burada çocuklarımız sadece onu okumakla kalmadılar onun muhafazası içinde ezberleme yolculuğunu gerçekleştirdiler. Çocuklarını hafız yetiştirmek için gayret gösteren Anne ve Babaları kutluyorum dedi.

Çocuklarımız geleceğimizin teminatı

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, bir yandan İlim öğrenirken bir yandan da Dinimizi öğrenebiliriz. Bunların her ikisini de bir arada yapabilirsek bana göre hem iyi bir Vatandaş hem iyi bir Müslüman, hem iyi bir Ümmet olabiliriz. Bu çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır. Çocuklarımız çok güzel bir başlangıca imza atmışlar. İnşallah hepimizin evlatları bu yoldan güzel bir şekilde ilerler ve geleceğimize hem inançlı hem Vatanını Milletini seven doğru nesillerin yetişmesine vesile olur. Mevlam bunların sayılarını artırsın. İnşallah güzel nesillere güzel çocuklarımızla birlikte geleceğimize daha güzel yarınlara dünyada söz sahibi ve inanın gurur duyacağı bir neslin yetişmesine vesile oluruz dedi.

Babaoğlu’na tavsiyeler

25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali inci, yeni bir Belediye Başkanını karşımızda görünce bir şeyler söylemeden geçmeyeceğiz. Tabiî ki bir mücadele ettik. Biz Ak Partili olarak Belediye Başkanımız vardı ve gayret ettik ama bizi mağlup etti. Geldi Belediye Başkanı oldu. Bu halkın teveccühüdür, buna saygı duymak bize düşer tabiî ki saygı duyuyoruz. Siyaseten de baktığımda da öyle inanıyorum güzel işler yapacağına da inanıyorum. Sizin huzurunuzda da diyorum bak, Turgut kardeşim, Belediye Başkanım, Genç Belediye Başkanım. Atasözü var. Eşek ölür semeri kalır, İnsan ölür eseri kalır. Bak benim 4. dönemimde yapmış olduğum eserler kaldı. Şu anda Millet onların hizmetini görüyordur. Şimdi dönüp te şunu da yapsam bunu da yapsam desem bana yaptırmazsın, dur bakalım dersin. Ben buranın Başkanıyım dersin. Eser varsa ben yapacağım dersin. Güzel eserler bırak, onun için zamanını iyi değerlendir diyerek tavsiyede bulundu.

Konuşmaların ardından misafirlere Nene Hatun Kız Hafızlık imam Hatip Ortaokulu tanıtımı ve Öğrencilerin Sosyal, Eğitim ve Kültürel çalışmalarının yer aldığı slayt gösterisi izletildi.

Slayt gösterilerinin ardından Küçük Hafızlar Kuran-ı Kerim ve İlahiler okuyarak geceye katılan misafirlere manevi duygular yaşattılar.


Program sonunda Küçük Hafızlara Protokol üyeleri tarafından belgelerinin takdim edilerek hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından program sona erdi.







Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2019, 13:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184