Maske Takmayana 900 TL Ceza

Maske takma zorunluğuna uymayanlara 900 TL para cezası, uygulama 22 Haziran'da başlıyor.

Maske Takmayana 900 TL Ceza


İçişleri Bakanlığı, 22 Haziran Pazartesi gününden itibaren maske takma zorunluluğu kuralını ihlal edenlere 900 TL idari para cezası kesilmesine ilişkin Valiliklere talimat verdi.

Salgınının, halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına kişiler arası mesafe ve kişisel temizlik kurallarına uymanın yanı sıra maske kullanımının da son derece önemli olduğuna işaret edilen talimatta, İl/İlçe umumi hıfzıssıhha kurulu kararları doğrultusunda Valiliklerce İl genelinde ya da belirli alanlarda maske takma zorunluluğunun getirildiği hatırlatıldı.

Kontrollü sosyal hayat döneminde vaka sayılarının artmaması için tedbirlerin eksiksiz uygulanmasını ve tüm İllerde maske kullanımına yönelik denetimlerin artırılması gerektiği belirtilirken, denetimlerde dikkat edilecek hususlar da gözden geçirilerek bazı kararlar alındı.

900 TL idari para cezası

Denetim ve kontrollerde maske kullanım kurallarına aykırı hareket edenlere 22 Haziran Pazartesi gününden itibaren Ülke genelinde uygulama birliği olacak şekilde Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 900 TL idari para cezası uygulanacak.

İllerde maske kullanımı zorunluluğu

Maske kullanımı 48 İlde hayatın tüm alanlarında, 33 İlde ise alışveriş merkezi, market, restoran, kafe ve kuaför gibi insanların toplu halde bulunduğu iş yerlerinde takılma zorunluluğu bulunuyor.


Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2020, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184