MECLİS TOPLANTISINDA İNCİ GERGİNLİĞİ

Hendek Belediyesi Mart Ayı Meclis toplantısında gündem maddelerinden çok gündem dışı konuşmalar tartışılarak Meclise damgasını vurdu.

 MECLİS TOPLANTISINDA İNCİ GERGİNLİĞİ


Hendek Belediyesi yeni başkanıyla ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Mecliste gündem maddelerinden çok Ali İnci’nin mecliste yaptığı konuşma tartışıldı. MHP’li Meclis Üyeleri yaşananlara sert tepki gösterdi

Meclis toplantısında Hendek Belediye Başkanı olduktan sonra ilk defa Meclis Başkanlığı yapan İrfan Püsküllü’nün ilk toplantısı olaylı geçti.

Gündem maddelerinin ardından gündem dışı söz almak isteyen MHP Meclis Üyesi Ahmet Ay, Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’nün “Söz verirsem konuşun” demesi üzerine “ Ben milletin meclis üyesiysem yönetmelikte bir dakika konuşma hakkım var” dedi. Püsküllü, konuşmak ve istediğiniz bir şey varsa grup başkanınıza iletin o söylesin cevabı üzerine Ay, “Eğer biz konuşmayacaksak burada ne işimiz var” dedi.


İNCİ: BEN KONUŞURUM

Hendek Belediye Meclis toplantısına katılan Eski Belediye Başkanı ve Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Ali İnci, 2014 seçim beyannamesinde bulunan projeler hakkında bilgiler vererek aday adalığı süreci ile ilgili bilgi vermesi meclis de bulunan vatandaşlar ve MHP Meclis üyeleri tarafından tepkiyle karşılandı.  Toplantı sonunda MHP Meclis Üyesi Yaşar Aygüneş’te Meclis Başkanına  “Eğer konuşmalar bittiyse gidelim, burası seçim propagandasına döndü” diyerek tepkisini dile getirdi.


 

MHP Meclis Üyesi Ahmet Ay’da “ Başkanım meclis üyesi olmayana bir saat söz verdin, meclis üyesine bir dakika söz çok gördün” sözü üzerine İnci “Ben bu burada söz alırım. Ben belediye başkanıyım ve meclisten ayrılıyorum ben konuşurum” cevabını verdi.

 

Hendek Belediyesi Mart Ayı Meclis toplantısında Hendek Belediye Başkanı olduktan sonra ilk defa Meclis Başkanlığı yapan İrfan Püsküllü , Meclis oturumunu açtı.

Tek gündem maddesi Başkan Vekilliklerinin seçimi ile ilgili maddenin olduğu Meclis toplantısında oy çokluğu ile Sevda Salihoğlu ve Havva Zor Antike Meclis Başkan Vekili oldular.

Ek gündem maddelerinden olan Cadde isimlerinin değiştirilmesi ile ilgili Madde oy birliği ile kabul edilirken AK Parti ve MHP Grubu Malatya’da uçak kazasında şehit olan Hendek’li Pilot Üsteğmen Yasin Atalay’ın isminin Çamlıca Mahallesinde bir caddeye verilmesi ile ilgili önergeyi İmar Komisyonuna havale etti.


Meclis Toplantısında MHP Grubu 8 maddelik soru önergesi vererek cevap ve bilgilendirme yapılmasını istedi.

MHP Grup Başkanı Hüdaverdi Bahadır

1-Şeffaf bir belediyecilik anlayışında olacağınızı tarafımıza ifade eden Sayın Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’den kendisini de sorumluluktan kurtaracağına inandığımız geçmiş yıllardaki belediye çalışmalarının da mercek altına alınacağı bir kayyum istenmesini teklif ediyoruz.

2-HİMPAŞ’a ait araçların bir ikinci şahıslara veya firmalara kiralanan araçlar varmıdır. Var ise bunlarla ilgili Meclise bilgi verilmesi.

3-Belediyenin toplu konut projesi olduğu bilgimiz dahilindedir. Proje ne aşamadadır.

4-Himpaşın üzerine kayıtlı mal varlıklarını görmek istiyoruz.

 5-Himpaşta çalışan taşeron ve kadrolu personellerin isimleri, maaşları ve diğer özlük hakları nelerdir ,fazla mesailer hangi oranlarda ödenmektedir.

7-Organize sanayi bölgesinden alınan çöp ücretleri nelerdir. Araç başına 825 tl alındığına dair bir bilgi var buna fabrikaların tepkisi tarafımıza iletildi.

8- Belediyenin yıllık reklam, Afiş, Basın giderleri ne kadardır. Ve hangi firmalara ne şartlarda verilmektedir.

Sorularına yanıt istedi.

Hendek Belediye Meclis toplantısına Başkanlık yapan İrfan Püsküllü MHP Grubunun verdiği soru önergelerinin bir bölümünü cevaplarken HİMPAŞ ile ilgili de Nisan ayında hem bilgilendirme hem de yerine tespitinin yapılması ile ilgili çalışma yapacaklarını söyledi.


 

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2015, 20:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
hakan candan
hakan candan - 9 yıl Önce

bu ilçede belediye başkanının akrabaları devlet plakalı araçlarla evlerine bırakılıyorsa mhp grubu bu soruların cevaplarını alamazlar.

hakan candan
hakan candan - 9 yıl Önce

eski tabirle idareciliğin”, yeni tabirle yöneticiliğin” koltuk, gösteriş ve cazibesine kapılanların yönetimde adaletin” ne anlama geldiğini tarihteki ve özellikle ayet ve hadislerdeki örnekleriyle irdelemeleri ve incelemeleri gerekir, şimdi olmasa da herkes bir gün hesap verecek.

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184