Memleket Sevdalısı Ahmet Tevfik İleri

Hendek İmam Hatipliler Derneği tarafından Ahmet Tevfik İleri konulu konferans düzenlendi.

Memleket Sevdalısı Ahmet Tevfik İleri


Hendek Ticaret Merkezinde Yazar Sadık Yalsızuçanlar’ın konuşmacı olarak katıldığı “Memleket Sevdalısı Bir Eğitimci Ahmet Tevfik İleri” konulu konferansa Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Hendek Müftüsü Murtaza Gür, Hendek İmam Hatipliler Derneği Başkanı Muhammet İkbal Camcı, Siyasi Parti temsilcileri, Okul Müdürleri ve Vatandaşlar katıldı.

Selamlama konuşmalarının ardından Hendek İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Recep Karayel tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansta Yazar Sadık Yalsızuçanlar, Hemşinli Tevfik’ten Ulaştırma, Milli Eğitim ve Bayındırlık Bakanlığına uzanan, ömrünü Milletine ve Devletine vakfetmiş bir insan olan Ahmet Tevfik İleri’nin hüzün dolu ve imrendirici hayat hikâyesini anlattı.

Ahmet Tevfik İleri’nin hayatı hakkında bilgiler veren Yalsızuçanlar, İleri’nin Yassıada’da geçirdiği günlerinde devamlı günlük tuttuğunu, Yassıada günlerinde devamlı mektuplar yazarak Ailesini bilgilendirdiğini belirterek İleri’nin yaşadığı zorluklar hakkında bilgiler verdi.

Memleket sevdalısı bir şahsiyet olarak adlandırdığı Ahmet Tevfik İleri’nin Vatanına ve milletine yaptığı hizmetler hakkında bilgiler veren Yalsızuçanlar, İleri’nin Memleketine 3 önemli Üniversite kazandırdığını dile getirerek, o Üniversitelerde şu an yüksek lisans ve doktora Öğrencilerinin okuduğunu ve İleri’nin temelini attığı yerlerin hala hizmetlerine devam ettiğini belirtti.

Ahmet Tevfik İleri’nin hayat hikâyesini örneklerle anlatan Yalsızuçanlar, İlerinin çalışmaları hakkında da özet bilgiler vererek katılımcıları bilgilendirdi.

Konferans sonunda Himder Başkanı Muhammed İkbal Camcı tarafından Konuşması Yazar Sadık Yalsızuçanlar’a hediye takdiminde bulunarak Ahmet Tevfik İleri’nin hayatı hakkında verdiği bilgiler nedeniyle teşekkür etti.

Toplu Fotoğraf çekiminin ardından Yazar Sadık Yalsızuçanlar ‘’Vefa Apartmanı’’adlı kitabını imzaladı.







Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2020, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184