Muhtar İskefiyeli İle Sohbet-2

Yenimahalle Muhtarı İsmet İskefiyeli, Hendekli Gazetecilerle Bayraktepe Tesislerinde bir araya geldi. Muhtar İsmet İskefiyeliye Muhtarlar Derneği, Yenimahalle ve Hastane ile ilgili sorular sorduk.

Muhtar İskefiyeli İle Sohbet-2


İskefiyeli ile yaptığımız sohbetin ilk bölümünde Muhtarlar Derneği ile ilgili yaptığımız sohbeti yayınladık. Şimdi Hastane ve Yenimahalle ile ilgili bölümü yayınlıyoruz.

Hendek Devlet Hastanesine 2 Cihaz Kazandırdık!

Yenimahalle muhtarı İsmet İskefiyeli,” Sen yeter ki hizmet yapmak iste, şartlar ne olursa olsun hizmet yaparsın. Tüm Hendek Muhtarlar Dernek Yönetimi olarak, Hastanenin acil ihtiyacı olan 2 cihazı hastaneye kazandırdık. Göz Hastaları için önemli olan Katarak Cihazını ve Cilt hastaları için önemli olan Krioterapi cihazını hastaneye kazandırdık. Biz, bu cihazları dernek kasasından para harcamadan, yardımsever iş adamlarının katkılarıyla hastaneye kazandırdık. Siz yeter ki iş yapmak isteyin, bir de size güven duyuluyorsa yapamayacağınız iş, aşamayacağınız engel olmaz. Güven çok önemli.” Dedi.

Hastanedeki Doktor Açığını Ankara’ya Duyurdum!

Muhtar İsmet İskefiyeli, “ Dernek Başkanıyken, 2016 yılının Ağustos ayında Hendek Devlet Hastanesindeki Doktor açığıyla ilgili, Sağlık Bakanlığına mektup yazdım. Sağlık Bakanlığına yazdığım mektubun aynısını, Başbakana da yazdım. Hastane açıldığından beri doktor sıkıntısı bitmedi. Son günlerde Doktor sıkıntısı artınca, halkın da desteğiyle imza kampanyası başlattım. İmza kampanyamızın içine Fen Lisesini de ekledim. İmza kampanyasını hemen başlatmadım. Doktor açığıyla ilgili kamuoyuna açıklama yaptıktan sonra sorunun çözümü için bekledim. Sorun çözülmezse imza kampanyası başlatacağımızı söyledim. Doktor açığıyla ilgili sorun çözülmeyince imza kampanyasını başlattım. Topladığım 35 bin imzayı Ankara’ya gönderdim. Toplanan imzalarla ilgili Bakanlıklardan aradılar. Bana birileri imza toplamakla bu iş olmaz, Doktor açığı seni ilgilendirmez, bu işler siyasetçilerin işi dedi. Evet doğrudur! Bu iş siyasetçilerin işi, ben imza toplayarak siyasetçileri harekete geçirdim. Nihayetinde 20 bin nüfuslu bir mahallenin muhtarıyım” Dedi.

Muhtar İskefiyeli;” Hastane Dolmuşlarının güzergahı ile ilgili sorun vardı. Dolmuşların güzergahından vatandaşlarımız rahatsızdı. Bu iş içinde Büyükşehir Belediyesiyle görüşmeler yaptım. Bu sorunu da Büyükşehirle birlikte çözdüm. Vatandaşlarımızın istedikleri dolmuş güzergahını kabul ettirdik Büyükşehir’e…” Diye konuşmasına devam etti.

Cumhuriyet İlkokulunda, Mustafa İsen Ve İrfan Püsküllü’nün Emeği Var!

Muhtar İskefiyeli,”Yenimahalle Cumhuriyet İlkokulunun yıkımı için çok bekledik. Yıkım işinden sonra, inşaata başlanması konusunda da bekledik. Eski Milletvekili Mustafa İsen ve eski başkan İrfan Püsküllü bu konuda çok mücadele etti. Mustafa İsen ve İrfan Püsküllünün gayretleriyle okul bitme aşamasına geldi. İrfan püsküllü yıkım işinde belediyenin bütün imkanlarını seferber etti. Yer sahipleriyle görüşerek okul arsası ile ilgili her konuda yardımcı oldu. Yer sahipleri de gereken fedakarlığı yaparak, Cumhuriyet İlkokulunun yapılmasına yardımcı oldular. Cumhuriyet İlkokulunun yapımında emeği geçen sayın Mustafa İsen’e, sayın İrfan Püskllü’ye ve yer sahiplerine, mahallem adına teşekkür ederim.” Dedi.

Yıldırım Beyezıt Caddesine Çay Bahçesi!

Muhtar İskefiyeli, Yenimahalle büyük göç alıyor. Yenimahalle’nin nüfusu 20 bini aştı. Yenimahalle’de ailelerin rahatça oturabileceği, misafirleriyle vakit geçirebileceği bir çay bahçesi yoktu. Belediye başkanı Turgut Babaoğlu bu durumu fark etti. Kendisiyle yaptığım görüşmeler sonucunda YILDIRIM BEYAZIT Caddesinde 3,5 dönüm bir alana eski günleri hatırlatacak şekilde Nostaljik Aile Çay Bahçesi yapılıyor. Aileler, Yenimahalle de bu projeyle nefes alacak.

Yenimahalleye Pazar Yeri!

Muhtar İskefiyeli, Hendek’te Salı günleri Pazar kuruluyor. Vatandaşlardan gelen istekler doğrultusunda Yenimahalle’ye Pazar kurulması için çalışmalar başlattık. Pazar yeri ile ilgili eski başkan İrfan Püsküllü zamanında yer tespitiyle ilgili görüşmeler yaptık. Eski başkan İrfan Püsküllü de Yenimahalle’ye pazar kurulmasına sıcak baktı ve destekledi. Turgut Babaoğlu’na pazar yeri ile ilgili bilgileri sunduk. Başkan Turgut Babaoğlu da pazar kurulmasına sıcak baktı ve pazar yeri konusunda çalışmaları hızlandırdı. Yakın bir zamanda Yenimahalle’ye pazar kurulacak” Dedi.

Yağmur Suları İle İlgili Proje…

Muhtar İskefiyeli, “Yağmur suları Yenimahalle için büyük sorun yaratıyor. Yağmur Suları ile ilgili projeyi eski Büyükşehir belediye Başkanı Zeki Toçoğluna kabul ettirdik. Zeki toçoğlu projeyi onayladı, hatta ihaleye çıkardı. Fakat ekonomik şartlar yüzünden proje yapılamadı. Bu durumu yeni başkan Ekrem Yüceye ilettik. Büyükşehir Belediyesinin ekonomik şartları düzeldiğinde yağmur suları projesinin yapılacağına inanıyorum. Yağmur Suyu Projesinin takipçisi olduğumu Yenimahalle halkı bilsin” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2019, 17:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184