Mukabele Başlıyor

Hendek Tv Ramazan ayının manevi iklimini canlı yayınla evlere taşıyacak.

Mukabele Başlıyor


Koronavirüs (Covid19) salgını tedbirleri kapsamında Camilerde toplu ibadetlere ara verilmesi nedeniyle Hendek Tv Ramazan ayının manevi iklimini canlı yayınla evlere taşıyacak.

Hendek Sarıdede Hafız Abdurrahman Gürses Kur'an Kursu Öğreticisi Hafız Davut Aktaş’ın tilaveti ile Ramazan ayı boyunca canlı yayınlanacak olan Mukabele özel programında izleyiciler Ramazan ayının manevi iklimi ile Kur’an-ı Kerim tilavetlerini takip edebilecek ve Hatim indirebilecekler.

23 Nisan-23 Mayıs

Hendek Tv’den canlı olarak yayınlanacak olan Mukabele programı 23 Nisan Perşembe günü Saat: 15.00’da başlayacak ve 23 Mayıs Cumartesi günü Hatim Duası ile sona erecek.

Ramazan ayı boyunca Saat: 15.00’da canlı yayınlanacak olan Mukabele programı Hendek Tv’nin Sosyal Medya hesabı www.facebook.com/hendekwebtv adresinden yayınlanacak.

Mukabele ne demektir?

Sözlükte iki şeyi birbiriyle karşılaştırma anlamına gelen mukabele, üç aylarda bilhassa ramazanlarda câmi, mescit ve evlerde daha çok sabah, öğle ve ikindi namazları öncesinde hafızlar tarafından okunan Kur'an'ı takip etmek suretiyle hatim indirme geleneğine ad olmuş, zamanla hafızların bu okuyuşları için de aynı terim kullanılmıştır. Bu gelenek Cebrâil'in ramazan aylarında her gece Hz. Peygambere gelerek o zamana kadar nâzil olan ayet ve sureleri karşılıklı olarak okuyup kontrol etmeye dayanır. Kur'an'ın ramazan ayında nâzil olmaya başlaması, bu ayda yapılan amellerin diğer zamanlara göre daha faziletli kabul edilmesi de geleneğin yaygınlaşmasında etkili olmuştur.


Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2020, 13:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184